lär känna mig på min 30-årsdag!

Idag fyller jag 30 år! Jag är inte så förtjust i att fira min egen födelsedag och 2020 är ju ett extra knepigt år, men en fin tradition jag har haft här på bloggen är att skriva ett litet lär känna mig-inlägg i samband med att jag fyller år. Så det spontanar vi igen!

Jag heter Alicia Sivertsson och fyller 30 år idag, samma tag som Billy the Kid, vilda västerns mest beryktade laglöse, hade fyllt 161 om han ännu levat.

Lär känna mig på min 30-årsdag - www.aliciasivert.se

Foto av Andreas

Min sambo Andreas sa att ”vanliga tjejer önskar sig märkeshandväskor när de fyller jämnt men min tjej vill ha en Dremel”, och det stämmer. Jag önskade mig ett multiverktyg och en lödpenna och fick båda för efter drygt sju år tillsammans vet Andreas att jag inte är som alla andra. Vi träffades när vi bägge jobbade på en biograf och han tyckte jag var superweird som läste The Book of the American West i personalrummet på rasten. Nu har han vant sig.

Lär känna mig på min 30-årsdag - www.aliciasivert.se

Foto av Ellinor

Vi bor i Gustavsberg utanför Stockholm i en lägenhet på bottenplan med liten trädgårdstäppa och utsikt över ekparken. Förutom Andreas trängs även katterna Tofslan och Vifslan med mig i 120-sängen som vi byggt själva. Jag har fallit fullständigt för Värmdö där jag finner mycket av min inspiration och glädje i bruksortens historiska byggnader och marker. Men när vi är klara här vill jag bo på Gotland.

Lär känna mig på min 30-årsdag - www.aliciasivert.se

Jag är utbildad Levande Verkstadspedagog och jobbar i vanliga fall med att hålla kurser i bild och form för barn och unga vuxna. Sen hösten 2019 är jag dock sjukskriven för utmattningssyndrom och detta har verkligen varit ett ultrapestigt år för mig. Det har resulterat i att detta blivit lite av en deppblogg vilket jag tänkte försöka råda bot på nu MEN jag är evigt tacksam för er som hänger med mig genom skaparprocessens och livets alla med- och motgångar. En bra grej som hänt 2020 är att jag börjat bygga ett Muminhus i miniatyr vilket är min terapi (förutom den riktiga terapin jag går i alltså). Och att jag börjat jogga vilket ger nån slags känsla av att man fortfarande lever.

Lär känna mig på min 30-årsdag - www.aliciasivert.se

Mitt livs idoler är Tom Waits och Tove Jansson, men det vet ni ju redan. Jag har också alltid älskat Harry Potter men är så less på J.K. Rowling just nu. Jag har inte haft några julkänslor alls hittills men nu börjar jag ändå längta efter att äta lussebullar och sy ett julklappsförkläde. Sen vill jag helst att det blir vår igen.

Mina ambitioner för det kommande levnadsåret är att börja blogga igen, bygga en veranda till Muminhuset och äta så många marmeladkulor jag hinner. Efter det kanske jag kan återgå till livsmålet att bli vilda västerns näst mest beryktade laglöse. Det vore fint!

7 Comments
 • Frida L

  12 december, 2020 at 10:48 Svara

  Grattis i (långt) efterskott! Samma dag fyllde även min man 30. Hoppas att du får en fin advent och jul. Jag ser fram emot att inspireras ännu mer av dig framöver, även om jag läser rätt sporadiskt som du märker. Allt gott!

 • Maria

  25 november, 2020 at 12:28 Svara

  Grattis på födelsedagen! Läser med jämna – just nu lite ojämna – mellanrum din blogg, men skriver nog aldrig någon kommentar. Gillar dina inlägg som alltid är fint skrivna, din kreativitet är inspirerande och muminhuset är ju helt fantastiskt!!!

 • Emma Hermansson

  24 november, 2020 at 22:09 Svara

  Grattis! Tack för ett jättefint inlägg. Du skriver alltid så intressant! Det är kul att få följa med i ditt liv, både skapandet och livets tråkigheter 😊

 • Linnéa

  24 november, 2020 at 10:29 Svara

  Grattis igen! Hoppas att du hade en bra dag igår 😊 Jag tror inte jag känner en enda normal tjej om kriteriet är att man skall önska sig en märkesväska när man fyller jämnt.

  Jag har också börjat få julkänslor mycket tidtagare än vad jag brukar. Men jag har nog kommit fram till att det beror på att man inte rör sig lika mycket ute i samhället just nu och därför inte bombarderas med juldekorationer redan tidigt på hösten. Men trots att jag har julkänslor längtar även jag till våren.

 • Elisabeth

  24 november, 2020 at 09:37 Svara

  Grattis i efterskott!! Hoppas det blev en magisk dag. Känns så weird att ni alla från Sergel-eran blivit så vuxna. Menar en annan blir bara yngre, eller är det tecknen på demens?! Var rädd om dig. Kram!!

 • Ulrika

  23 november, 2020 at 18:51 Svara

  så kul att få bli lite mer bekant med dig om man som jag inte följt dig så länge. (nå allt är relativt, men det krävs ju ofta ganska lång tid av följande för att helt få koll). grattis!

 • Monica Gestrinius

  23 november, 2020 at 17:02 Svara

  Vilken bra idé att skriva om året som gått på sin födelsedag! Trevligt o läsa. Jag fyllde 70 i somras, hade hyrt hembygdsgården här i Kungsängen för ett litet kalas. Men därav blev intet. Det kommer flera födelsedagar. Just nu sitter jag med bruten fotled. Jaja tur jag har min stickning o virkning. Ditt Muminprojekt är så fint. Lycka till med allt. Önskar Monica.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.