sovrummet just nu (juli 2019)

Historiskt sett har jag varit urusel på att dela med mig av bilder från mina olika hem. Det har varit som att jag alltid väntat på att något ska bli färdigt. Men att skapa ett hem är ju en process och jag vet inte om man någonsin blir riktigt färdig. En lägger till, tar bort och flyttar om.

Det här hemmet vill jag visa lite här, lite där och allteftersom. Sovrummet är det vi fått mest i ordning sen inflytten och därför börjar jag där!

Hembyggd säng med huvudgavel och förvaring under // Sovrummet just nu - www.aliciasivert.se

Leopardmattan köpte vi i julklapp till oss själva i vintras. Den är i ull och kommer från Doing Goods kollektion tapis amis. Vi var stensäkra på att vi ville ha den, men när vi la den framför balkongdörren i Gamla Lyan såg den mest tokig ut. Inte så att vi ångrade oss, men ändå konstaterade att vi kanske inte skulle hugga på de konstigaste infallen i framtiden.

Jag är glad ändå att vi gjorde det, för i vårt nya sovrum passar den så himla bra.

Bokhylla // Sovrummet just nu - www.aliciasivert.se

Ni minns hur sovrummet såg ut innan renovering va? Sliten vit väggfärg med linoleummatta och massor av garderober. Vår första tanke var att flytta de bruna garderoberna till hallen (vilket vi också gjort) och ställa de vita härinne. Men efter att vi målat fyra lager petroleumblått, lagt en ljust rosatonad askparkett, sågat och satt upp alla tak- och golvlister så kändes sovrummet lyxigt. När vi på prov ställde in en garderob förtogs den känslan totalt. Den stod där som ett bortkommet kylskåp.

Som tur är har vi köpt en lite för stor lägenhet, och vi kunde utnyttja ett litet intilliggande rum för att göra klädkammare. Nu står de vita garderoberna där inne och längsmed deras först tilltänkta vägg har vi istället ställt bokhyllan. Bokhyllan som kändes lite mörk och murrig, som vi efter KonMari beslutat göra oss av med, men som precis som mattan verkligen hittat hem i vårt blåa sovrum.

Hembyggd säng med huvudgavel och förvaring under // Sovrummet just nu - www.aliciasivert.se

Sängen har vi ju byggt själva av en ritningshurts och sju plywoodskivor, vilket ni kan läsa om i Det Stora Sänginlägget. Överkast har vi aldrig ägt något förut men jag har gått och gluttat på Åhlens Zelda i mörkgrön sammet i flera år. Ett mörkt överkast vore omöjligt med två gråhåriga katter så istället tänkte jag att jag skulle sy något. Precis när jag beslutat att detta var sommaren som det skulle bli av så dök ett gammelrosa, oanvänt exemplar av Zelda upp på Tradera. Och det passade helt perfekt!

Katten Tofslan // Sovrummet just nu - www.aliciasivert.se

Bänk med kattbädd // Sovrummet just nu - www.aliciasivert.se

Under fönstret står Andreas bänk från Bolia och på den katternas korg. Här lyser morgonsolen in och om helgen är det mysigt att sätta sig att dricka frukostkaffe bredvid den som ligger kvar och latar sig i sängen (Andreas). Spegeln är också från Bolia (bägge köpta på deras outlet) och vi har inte riktigt bestämt var den ska hänga än – helst skulle vi ha en i varje rum! Skivbackarna och ampeln har jag köpt på loppis och krukan har jag själv lagt mosaik på. I den står ett citronträd jag drivit upp från kärna.

Hembyggd säng med huvudgavel och förvaring under // Sovrummet just nu - www.aliciasivert.se

Ovanpå huvudgaveln står ett analogt foto Andreas tagit vid Coney Island, en etsning över Øksfjordjøkelen av Mattias Fagerholm och en plansch av Louise Bourgeois från Moderna Museet.

Lisa Larson bulldogg // Sovrummet just nu - www.aliciasivert.se

Ihop med Andreas båt, hunden Herman av Lisa Larson (gjord här i Gustavsberg) och en vas drejad av Lena Heldring.

Som ni ser har vi ingen taklampa och även om det känns festligt med discokula behöver vi nog åtgärda det inför vintern. Tanken just nu är att köpa en rund stomme begagnat och klä om den själva. En av två kroklister i teak och mässing som jag släpat med mig genom fyra flyttar utan att sätta upp ska äntligen få sin plats bakom dörren. Vi behöver en snyggare gardin och ska spika upp lite tavlor, sen får vi se!

Det var sovrummet precis just nu! Vilket rum vill ni se härnäst?

Tags:
11 Comments
 • Pingback:lär känna mig på min 30-årsdag! - Alicia Sivert

  23 november, 2020 at 16:36 Svara
 • Linnéa

  30 juli, 2019 at 15:50 Svara

  Ett väldigt mysigt sovrum måste jag säga 😍 Rummet känns väldigt personligt med alla små detaljer. Jag är minst lika spänd på alla rum, så för mig gör det inte så mycket vilket som kommer här näst 😉

  • Alicia Sivert

   3 augusti, 2019 at 11:15 Svara

   Tack så väldigt mycket!! Vad roligt att höra! Jag ser fram emot att visa allt! :D

 • Annika

  22 juli, 2019 at 10:59 Svara

  Så himla fint sovrum ni har fått till! Avis på väggfärgen aså då det är min favoritfärg! SÅ SNYGGT!

 • Jaquline Hultman

  21 juli, 2019 at 17:27 Svara

  Superfint! 😍 Men alltså – bilden på tjuren (eller kon🤔?) såååå fin!! Fastnar helt med blicken där! Har du målat den? 😍

  • Alicia Sivert

   21 juli, 2019 at 17:34 Svara

   TACK! Det är en ko! Jag målade den 2014 :) Finns att se tydligare här: http://www.aliciasivert.se/portfolio_page/post-war-dream-ii/

  • Katarina

   22 juli, 2019 at 11:59 Svara

   Det händer något magiskt nör mörkt djupblått möter mörkt trä, mitt numera utflyttade linneskåp har aldrig lyst så vackert som när jag flyttade in i ett åskblått sovrum.

   Jag är nyfiken på alla rum men mest på vardagsrummet tror jag. Och så skulle jag tycka att det vore jättekul om du fortsätter att berätta om tavlorna och prylarna vi får se.

   • Alicia Sivert

    24 juli, 2019 at 10:05 Svara

    Visst gör det! Och slitna ytor får nytt liv på något vis när de inte konkurrerar med kritvitt.

    Vad roligt! Jag har garderoberna i vardagsrummet just nu medan vi renoverar klädkammaren men så fort de är borta ska jag fota hur det ser ut! :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.