första bilderna från nya lägenheten (innan renovering)

Nya lägenheten - www.aliciasivert.se // köksfönstret

Okej, är ni redo? Nu ska jag presentera er för den lilla pärlan vi besökte och fullkomligt förälskade oss i den där helgen i februari. Den 29:e maj fick vi nyckel till nya lägenheten, tog balkongbord och stolar med oss och knallade genom björkallén till vårt nya hem. Här kommer lite blandade bilder av hur det såg ut då – innan vi satte igång med renoveringen!

när vi spontanköpte en lägenhet - www.aliciasivert.se

Vardagsrummet och Ateljén

Det stora fönstret i vardagsrummet är en av de bästa detaljerna med nya lägenheten. Den som kommer in genom hallen möts av denna utsikt. Här ser jag fram emot att sitta och läsa i en fåtölj! Och äta middag med många gäster! Och fira jul!

Nya lägenheten - www.aliciasivert.se // arbetsrummetBredvid det stora fönstret finns dörren till det som ska bli min ateljé. Vilken skillnad, att gå från matbordsmåleri till ett eget arbetsrum! Just nu har jag två möbler till det här rummet: chiffonjén och mitt syskrin. Det ska bli så spännande att få leta på loppisar och fundera kring platsbyggda lösningar för skrivbord och förvaring.

Nya lägenheten - www.aliciasivert.se // rosa väggfärg

Väggarna ska bli ljust askrosa. Vi hade köpt tre provfärgsburkar varav kalkfärgen (vänster) blev för beige och den högra för skär och den mellersta, kallad Ballet Shoes, kändes ganska perfekt.

Nya lägenheten - www.aliciasivert.se // grön väggfärg

Åt andra hållet syns hallen, fortfarande med beigerosa 90-talstapet och en ärtgrön vägg in mot sovrummet.

Nya lägenheten - www.aliciasivert.se // sovrum

Sovrummet

Sovrummet ska målas mörkblått (inte svart som det ser ut på mobilbilderna) och mot väggen med provfärgsbitarna ska sängen stå. Den ser jag inte direkt fram emot att montera ner eller flytta, men som jag längtar efter att vakna första morgonen här inne. Om allt går vägen händer det redan på söndag!

Nya lägenheten - www.aliciasivert.se // sovrum takhöga garderober

Mot ena väggen stod takhöga garderober som var ett gissel att fälla och flytta. De ska få bo i hallen istället.

Åt vänster ligger ett fjärde litet rum som ska bli klädkammare. Här fixar vi ingenting innan inflytt, utan kommer ha kvar som sommarprojekt eller senare. Under tiden är det förvaring för all renoveringsbråte.

Nya lägenheten - www.aliciasivert.se // köket

Köket

I andra änden av lägenheten finns köksfönstret med utsikt över innergård och förrådsbodar. En blomstertapet som visserligen var ganska fin, men som inte passar oss, ska målas över.

Vi vill lägga nytt golv, ta bort vitrinen, bygga in kylen och måla luckorna gröna. Även det får bli senare projekt!

Nya lägenheten - www.aliciasivert.se // altan

Altanen och trädgården

Från köket leder en dörr ut på den enorma altanen med eftermiddagssol. Genom häcken kan man skymta ekskogen och förhoppningsvis någon av alla grannarnas katter. Här tänker jag eventuellt tillbringa ännu mer tid än i ateljén, men de stora odlingsprojekten får vänta till nästa sommar då vi snart ska trängas med en byggnadsställning medan fasaden målas om.

Nya lägenheten - www.aliciasivert.se // rabarber

Runt hörnet ligger en liten, ganska bortglömt trädgårdstäppa med några tussar mossa, en syren och ett körsbärsträd. Och, som det visade sig överraskningsvis, en rabarberplanta! Och jag som älskar rabarber!

Nya lägenheten - www.aliciasivert.se // gula blommor

Utanför altanräcket finns också en remsa jord som är vår att sköta. Här prunkar redan några olika blommor, en gul rhododendron och en pion med hundra svällande knoppar väntar på att välkomna oss hem. Sen de här bilderna togs har vi jobbat omkring 70 timmar i lägenheten och det ser oerhört annorlunda ut. Jag ser fram emot att få visa er, men först går flyttlasset!

Tags:
14 Comments
 • Wilda

  27 juni, 2019 at 18:16 Svara

  Åh wow! Vilket paradis! Sååååå glad att just ni hittade dit för ingen kommer att ge den platsen lika mycket kärlek som ni kan. Ser fram emot att se fortsättningen när jag läser vidare. <3

  • Alicia Sivert

   3 juli, 2019 at 10:04 Svara

   Fina du! Känns verkligen som vi och den här lägenheten är gjorda för varann. Sån dröm <3

 • Anonym

  26 juni, 2019 at 09:05 Svara

  En sån härlig plats ni har hittat, och med en stor altan och möjlighet att kunna plantera, det är väl underbart, lycka till framöver!

  • Alicia Sivert

   27 juni, 2019 at 08:55 Svara

   Tack snälla! Ja, det känns verkligen som att den här lägenheten är gjord för oss <3

 • Linnéa

  23 juni, 2019 at 11:33 Svara

  Det ser riktigt mysigt ut! Och vad härligt att få ha en liten rabatt att få göra till sin egen. Det ser ut som ett drömläge med en mysig lägenhet och en egen liten trägårdsremsa 😊

  • Alicia Sivert

   24 juni, 2019 at 11:01 Svara

   Ja, verkligen perfekt! <3 Igår planterade jag lavendel i rabatten och en blomlåda. När fasaden är målad och byggnadsställningen tas bort ska jag lägga ny jord i den lilla täppan och plantera massor av bladväxter som gillar skugga. Det är fint som snus detta!

 • Grete

  18 juni, 2019 at 21:49 Svara

  Jeg forstår, hvorfor I faldt for denne bolig – tillykke endnu en gang!!! Rigtig god arbejdslyst og held & lykke med at ”bo jer ind” i den kommende tid. Bedste hilsener, Grete

  • Alicia Sivert

   24 juni, 2019 at 10:58 Svara

   Tusen tack Grete! Det har gått väldigt bra allting och vi är så lyckliga över att vara på plats! <3

 • Ulrika Ahlsten

  15 juni, 2019 at 23:17 Svara

  Ser fram emot nästa bildserie och renovering in progress

 • Annika

  14 juni, 2019 at 16:55 Svara

  Ska bli kul att få se hur det blir sen. Ser ut som ett härligt hem redan från början! Och all grönska utanför <3

  • Alicia Sivert

   17 juni, 2019 at 07:32 Svara

   Jaa, här har vi verkligen hittat vår plätt på jorden <3 Det är så sagolikt att sitta i soffan med morgonkaffet och vara omgiven av grönska utanför varje fönster. Känner mig så lycklig! :')

 • Illianas

  14 juni, 2019 at 08:31 Svara

  Åh så roligt att få se fler bilder från ert nya hem! Längtar tills vi får se efter-bilderna också, det är verkligen något otroligt tillfredsställande med att se före-efter bilder 😍👌 som att vara med litegrann i förvandlingen men utan allt hårt arbete 😂
  Det verkar helt underbart och så himla mysigt med en rabarberplanta! Att äta hemmagjord rabarberpaj kan ju vara något av det godaste som finns!

  • Alicia Sivert

   17 juni, 2019 at 07:30 Svara

   Haha ja! Jag håller på med en timelapse-film också så man kommer kunna följa renoveringen i ilfart ;) Önskar det gick så snabbt på riktigt!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.