låta klockorna stanna medan tiden går


Januari, februari. Detta planlösa vankande.

De här månaderna är mina sämsta, och de blir inte lättare att uthärda efter att all energi förbrukats i överlevandet av november och december. Ickemånaden mars lockelse är knappast stor nog. Just nu går jag bara runt och längtar, utan att kunna fokusera på något av det som är omkring mig för stunden.

Jämfört med alla andra år i mitt liv har den här vintern varit oerhört snällt mot mig, men likväl är det mörkt och jag är ständigt trött, olustig och oföretagsam. Jag har ingen inspiration eller kraft vare sig att röja oredan i köket eller koppla i symaskinen.


Jag önskar så innerligt att jag kunde gå i ide. Om inte för att sova i tre månader så i alla fall för att läsa och dricka te i sängen utan att bli stressad av känslan att ingenting blir gjort. Låta mig täckas av ett tjockt lager snö som dämpar ljuden utifrån om nu resten av världen nödvändigtvis måste fortsätta i samma tempo hela tiden. Låta klockorna stanna medan tiden går mot vår.

Men de lediga dagarna tickar förbi medan jag utan inspiration inleder något småprojekt för att sen lämna det liggande knappt påbörjat. Allt jag drömmer om är en värld som går mer i gula toner än i blå, och om barfotakänslan av solljummen lera mellan tårna.

Tags:
9 Comments
 • idreaido

  3 februari, 2015 at 20:02 Svara

  Ja, att riktigt få gå i ide som mumintrollen vore inte dumt. Ännu mindre med en massa granbarr i magen, mums.
  Däremot är det nog fint att det redan nu är ljusare, trots allt förbannat slask.

 • Sara Mattsson

  1 februari, 2015 at 21:46 Svara

  Jaaaa, vår kom nu! Ibland kvittrar fåglarna som de gör då. Får mig att längta ännu mer. Vill. Ha. Vår. Nu.

  • Alicia Sivert

   2 februari, 2015 at 19:46 Svara

   Ja, det gör ont i hela kroppen! Läste om någon som sett hägrar para sig redan i mitten av januari. Naturen är helt förvirrad… Längtar tills den erbarmliga halvvintern är till ända!

 • Gabriela

  1 februari, 2015 at 20:25 Svara

  Det här jädra mörkret alltså, kan vara mysigt ibland men hu vad trött man känner sig hela tiden. Håll ut Alicia! Stay strong långkalsong (mitt bästa rim från 1996) <3

  • Alicia Sivert

   1 februari, 2015 at 20:35 Svara

   Alltså jag gillar det i december, men nu får det verkligen vara nog! BLÄÄÄ. Avskyr att inte se vad jag gör. Kanske borde investera i bättre belysning men det är ju heller inte bara där problemet ligger. Tack för pepp och tack för rimmet! Du är bäst <3

 • the printed word

  1 februari, 2015 at 20:11 Svara

  förstår känslan! önskar också ibland att jag var ett äkta mumintroll. men om du har tid, ork och råd så är du hemskt välkommen att hälsa på mig i lund! jag kan prata om fina saker på muminska och bjuda dig på sushi eller annat du tycker om. kram!

  • Alicia Sivert

   1 februari, 2015 at 20:18 Svara

   Åh, du är så fin! <3 Älskar även att du blivit helt bananasknäpp gällande sushi! Jag vill väldigt gärna komma och hälsa på dig. Tanken var faktiskt en tur söderut i februarisnåret men det ville sig inte. Får sparka mig själv lite att komma iväg snart ändå!!

  • the printed word

   2 februari, 2015 at 18:08 Svara

   jaaa komsi <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.