my body’s at home but my heart’s in the wind

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, gotland, hus, house, sommarstuga, innergård, gård, bord, solstolar, handdukar, ateljén

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, gotland, hus, house, sommarstuga, kaffe, coffee, kaka, cake, tea, te
Älskade lägenhet #13 i all ära, men nu längtar jag efter solgula väggar, kinaschack om kvällen, dimman som smyger sig in mellan stenvasterna, vildkaniner, morfars nyslungade honung, att alltid ha sand mellan tårna, blåeld och valmo, fågelmönstrade gardiner, att gå längsmed stranden och samla hålstenar och vackra snäckor, snidade änder i trä på väggen, barfotapromenaden till havet, storblommiga strandhanddukar, svartlockiga fårskinn, doften av släke och salt, barndomsfantasierna om att bygga en gård på den mest otillgänliga ängen i världen, att gå ner till havet när det blåser upp till storm.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, gotland, hus, house, sommarstuga, dimma, mist, kväll

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, gotland, hus, house, sommarstuga, innergård, gård, dog, hund, boxer, farina, fia
Då saknar jag också min bästa vän. För inte ens fristaden på Gotland är densamma utan hennes fjärtar och trubbnosiga morgonpussar.

rubrik ur SHIVER ME TIMBERS av TOM WAITS, 1974
Tags:
7 Comments
 • Jessica

  2 juli, 2013 at 11:31 Svara

  Förbenat vilken fantastisk liten plats. Perfekt Gotlandsarkitektur som är gömd bland lågväxande barrträd. Åh.

 • pelle

  1 juli, 2013 at 18:32 Svara

  A dog's farts is where home are. Typ. Bra engelska. Not.

  • Alicia Sivert

   2 juli, 2013 at 11:33 Svara

   Tänk att precis de orden har jag broderade i rött och guld och med sångfåglar över sängen!

 • Malin Ahlin

  1 juli, 2013 at 18:17 Svara

  Vilket fanatiskt ställe! Som taget ur en dröm.

 • N som i Norrland

  1 juli, 2013 at 06:10 Svara

  Hej. Kul att du hittat till min blogg, ännu roligare att du faktiskt kommenterar :)
  Tyvärr har jag inget riktigt mönster på puffen men jag kan försöka mig på en förklaring här. Garn: hoooked zpagetti Virknål: 10.
  Börja med att virka 6 luftmaskor till en ring.
  Varv 1. 10 stolpar med nedslag i ringen.
  Varv2. 20 stolpar med nedslag i hela bågen (i det mönstret jag läste stod det att man bara skulle göra nedslag i den främre bågen men detta tycker jag blir alldeles för sladdrigt.
  Öka var efter varv efter behov och när man tycker att man har tillräckligt stor sittyta så slutar man öka. När man slutar öka så viker ju hela arbetet sig och man får sidorna. När man tycker att sidan är tillräckligt hög avslutar man å så är det bara till att virka en halva till.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.