Nu startar jag klubb!

Att läsa en bra blogg är för mig som att slå mig ner i en mjuk fåtölj med en hel kanna nybryggt kaffe (eller varför inte ett glas vin) och öppna ett magasin. Den där lyxiga känslan av att få egentid och ro att fördjupa sig i dem ämnen som intresserar just mig, skrivna av andra eldsjälar. Gärna med fina bilder och bjussiga texter. Jag får titta på någonting inspirerande, lära mig någonting, väcka en ny tanke till liv eller för all del bara ta del av någon annans vardag och verklighet en stund.

Att vara på de stora sociala medieplattformarna idag tycker jag är lite mer som att åka på kryssning. Visst har jag sett fram emot resan och valt slutmålet själv, men de flesta sevärdheterna fladdrar förbi utanför fönstret i lite väl hög hastighet och jag får aldrig gå iland för att ta en närmare titt. Förresten är det väldigt högljutt och jag känner mig lite obehagligt onykter. I andra delen av restaurangen sitter någon och skriker att jag ska köpa nya solglasögon eller investera i bättre löparskor. Jag får svårt att sortera intrycken.

Därför startar jag nu Bloggklubben (eller Bloggväldet som min telefon autocorrectade ordet till). En samlingsplats för oss som tröttnat på korta klipp och snabba kickar. På reklamen som tar allt större plats, algoritmerna som döljer inlägg vi hade velat se och den försäljning av våra klickbeteenden som de stora medieplattformerna ägnar sig allt mer åt idag. Vi som vill läsa och skriva kurerade texter med fokus på kreativitet, hållbarhet och självständighet. Hellre ro en stund motströms för att komma fram till någons vildvuxna paradisö än att lotsas runt av en turistbåt och se allt men aldrig få gå iland. Vi vill stötta varandra i att göra bloggvärlden levande igen. Välja kvalitet före kvantitet, integritet före statistik, själ före antalet klick. Ingen behöver göra slut med Instagram för att vara med – det här är ett alternativ. Ett långsamt, helhjärtat alternativ för den som längtar efter bottnen och bredden.

Rent praktiskt består Bloggklubben av en lista. Du som själv bloggar är välkommen att skicka in din ansökan. Du som läser ska bara bokmärka sidan (inte den här alltså, klicka på länken först), sätta dig till rätta i fåtöljen och njuta av din egentid. Av långsamheten, surdegen och den tidskrävande mönsterstickningen. Det, och mycket mer, är Bloggklubben.

Klicka på texten nedan för att komma till listan:

4 Comments
 • Bea

  27 augusti, 2022 at 11:16 Svara

  ALLA borde hoppa av glädje över detta!!!????!

 • Frida L

  20 augusti, 2022 at 20:14 Svara

  Ja!!! Har glömt bort din och flera andra bloggar lite på sistone men känner verkligen igen mig i beskrivningen! Så jag är absolut en av målgruppen för denna klubb, som läsare alltså. Tack!

 • Helga

  12 augusti, 2022 at 13:01 Svara

  Så fin grej du! <3

 • Linnéa

  8 augusti, 2022 at 19:15 Svara

  Bloggväldet 😂 Det hade varit något det. Känns lite som titeln på någon nyhetsartikel som skulle kunna ha publicerats för en tio år sedan kanske. När bloggandet var större och det kändes som massmedia var lite smårädda för de läskiga bloggerskorna.

  Skämt åsido så är det ett fantastiskt initiativ du har tagit Alicia!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.