Att läsa en bra blogg är för mig som att slå mig ner i en mjuk fåtölj med en hel kanna nybryggt kaffe (eller varför inte ett glas vin) och öppna ett magasin. Den där lyxiga känslan av att få egentid och ro att fördjupa sig i dem ämnen som intresserar just mig, skrivna av andra eldsjälar. Gärna med fina bilder och bjussiga texter. Jag får titta på någonting inspirerande, lära mig någonting, väcka en ny tanke till liv eller för all del bara ta del av någon annans vardag och verklighet för en stund.

Att vara på de stora sociala medieplattformarna idag tycker jag är lite mer som att åka på kryssning. Visst har jag sett fram emot resan och valt slutmålet själv, men de flesta sevärdheterna fladdrar förbi utanför fönstret i lite väl hög hastighet och jag får aldrig gå iland för att ta en närmare titt. Förresten är det väldigt högljutt och jag känner mig lite obehagligt onykter. I andra delen av restaurangen sitter någon och skriker att jag ska köpa nya solglasögon eller investera i bättre löparskor. Jag får svårt att sortera intrycken.

I Bloggklubben samlas vi som är trötta på korta klipp och snabba kickar. Reklamen som tar allt större plats, algoritmerna som döljer inlägg vi hade velat se och den försäljning av våra klickbeteenden som de stora medieplattformerna ägnar sig allt mer åt idag. Vi vill läsa och skriva kurerade texter med fokus på kreativitet, hållbarhet och självständighet. Hellre ro en stund motströms för att komma fram till någons vildvuxna paradisö än att lotsas runt av en turistbåt och se allt men aldrig få gå iland. Vi vill stötta varandra i att göra bloggvärlden levande igen. Välja kvalitet före kvantitet, integritet före statistik, själ före antalet klick. Ingen behöver göra slut med Instagram för att vara med – det här är ett alternativ. Ett långsamt, helhjärtat alternativ för den som längtar efter bottnen och bredden.

Du som själv bloggar är välkommen att skicka in din ansökan, se hur lite längre ner på sidan. Du som läser ska bara sätta dig ner i den där fåtöljen och njuta av din egentid. Av långsamheten, surdegen och den tidskrävande mönsterstickningen. Det, och mycket mer, är Bloggklubben.

Bloggklubben

Alicia Sivert

Bea Hallberg

By Jessica Elena (engelska)

Clara Falk

Dödergök

Emma Sundh

Elisabeth Biström

Floweret

Fridlysta Rum

Frk. Wiberg

Hanna Wendelbo Design ?

Imagine a bird

Linnéa ?

Linnéa Strand

Lisalove – Konstfoto

Lite Virkning

Louise Stigell (engelska)

Miss Kitten Heart

Nancy Grönholm (engelska)

Septemberbacken ?

Vardagsnjutning – Med ögon känsliga för blått

Västerdrottningen

Äkta Hem

* Bloggarna märkta med ett frågetecken är tillfrågade men har ännu inte bekräftat sitt medlemskap. De är alltså mina personliga tips tills vidare.

Skicka ett mail till alicia(snabel-a)sivertsson.se om du vill vara med på listan ovan! Kriterierna är att du driver en aktiv blogg av god kvalitet och med aktivt fokus på hållbarhet och kreativitet. Ämnen som känns relevanta här är t.ex. trädgård, odling, kreativt skapande, självhushållning, second hand, samspelet med naturen och liknande. Bloggar som huvudsakligen fokuserar på nykonsumerat mode, hudvård, träning, recept, resor eller liknande passar bättre i en annan klubb. Inte för att det är något fel på dem, utan helt enkelt för att det är jag som är sekreterare i just den här.

Du som själv inte bloggar men vill läsa välkurerat innehåll kan bokmärka den här sidan i din webbläsare. Den fylls successivt på med nya bloggtips! Tipsa gärna dina favoritbloggare om att anmäla sig – det blir lättare än att jag ska maila runt. Med ett undantag: Bloggvärlden och den här listan består av väldigt många vita tjejer. Vet du någon som avviker från den normen så tipsa mig direkt!

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.