Pippi-presenter till en fyraåring

Härom veckan la jag upp på Instagram att jag stod och kokade guldpengar. Ni undrade om jag blivit skvatt galen, men det var naturligtvis för att jag förberedde Pippi-presenter till Andreas systerdotter som just fyllt fyra år!

Pippi-presenter till en fyraåring. Pippiklänning sydd av återbrukade tyger - www.aliciasivert.se

Redan i somras fick jag flow och sydde en mycket liten förklädesklänning i ett loppat gulrandigt gardintyg jag hittat i en lada på Gotland. Jag använde alla mina kantband i gult och rött och fick sen ge mig ut för att loppa ännu mer. En kantbandsvikare ska jag önska mig i julklapp!

Pippi-presenter till en fyraåring. Pippiklänning sydd av återbrukade tyger - www.aliciasivert.se

Till fickorna tog jag två olika rödmönstrade tyger, och ännu mera kantband.

Pippi-presenter till en fyraåring. Pippiklänning sydd av återbrukade tyger - www.aliciasivert.se

Axelsömmen fick en knapp för syns skull. Pippis förklädesklänning går egentligen i kors om ryggen (i 70-talsfilmerna) men nu ville jag göra det väldigt enkelt för mig själv. Och tur var väl det! För när jag väl samlat material och inspiration hade fyraåringens intresse såklart övergått till nattenhörningar och Elsa från Frost.

Pippi-presenter till en fyraåring. Pippis kappsäck med guldpengar - www.aliciasivert.se

Men de tvättade pengarna då? Jo då vi under året tömt dödsbon har jag samlat ihop guldmynt. Irländska, kinesiska, mexikanska pengar och allt däremellan. Så kokade jag dem för att bli av med lite lort och dumpade allihop i en mycket liten läderväska (också begagnad, naturligtvis). Så var Pippis kappsäck klar!

Jag tycker mynt är en bra present till barn för de kan använda dem när de leker affär och till en massa andra lekar. De kan sortera mynten efter storlek eller motiv och man kan som förälder (eller vuxen kompis) utgå från mynten för att lära barnet om andra länder och kulturer. Pippis kappsäck tror jag kommer till användning även hos Elsa och enhörningarna!

Pippi-presenter till en fyraåring. Pippiklänning sydd av återbrukade tyger. Pippis kappsäck med guldpengar - www.aliciasivert.se

Två helt återbrukade Pippi-presenter som jag faktiskt tycker blev himla bra och lekvänliga! Hoppas någon med små kompisar eller egna barn kan få inspiration till årets klappar. Men glöm inte titta på Pippis jul ett par hundra gånger innan själva dopparedagen för full effekt!

Tags:
3 Comments
 • Linnéa

  26 november, 2021 at 23:33 Svara

  Så fint!

 • Josefin

  13 november, 2021 at 09:01 Svara

  Så fint Alicia och J är så nöjd, hon leker med pengarna varje dag, hon lägger dem i sin spargris eller sitter länge och rafsar runt och tittar på alla pengarna, hur de ser ut och vilken siffra som står på. Tyvärr tycker hon om dem lite för mycket så de får absolut inte lånas ut 😅

 • blandare

  9 november, 2021 at 10:19 Svara

  Hej men så gulligt väcker minnen för en själv

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.