prickig Zadie jumpsuit av mormors gamla draperi

Ta på dig terminalglasögonen och dra ner ljusstyrkan på skärmen för här kommer bilder som gör ont i ögonen!

Gotland! Högsommar! Vallmofält i full blom! Behöver jag säga att Andreas tvärnitade bilen när vi fick se en glimt av det röda vallmohavet mellan enbuskarna? Två gutar på cykel visade var vi skulle svänga av för att komma rätt ner till ängen.

Jag hade tagit med mig symaskinen ner och en hel låda tyg. Efter några dagars startsträcka (och slappande) beslöt jag inleda symestern med att göra färdigt ett UFO som legat sen i julas. En Zadie jumpsuit i mormors gamla prickiga draperi!

Projektet var lite hemsökt i början så jag hade tröttnat efter att bitarna blivit utklippta och sicksackade. Nu sydde jag ihop dem vilket gick fånigt fort jämfört med hur lång tid de legat omonterade på skrivbordet och agerat kattsäng.

Resultatet blev en tvåfaldigt prickig dräkt i tjock och stadig bomull! Perfekt sommarplagg för att stampa runt i vallmoåkern.

(Vilket jag naturligtvis inte gjorde, utan trippade försiktigt med högt lyfta knän på jordytorna mellan blommorna.)

Till fickorna och skärpet använde jag avigsidan av tyget som var vitt med beige prickar istället för tvärt om. Såhär i efterhand önskar jag att jag varit modigare och gjort hela den ena halvan avig! Det hade varit coolt.

Draperiet hade en liten fläck på ena rumpdelen så där sydde jag fast en påliggande ficka. Övade mönsterpassning noga på fickan och ryggen men glömde tydligen bort sömmen mellan skinkorna. Om man bortser från det kan jag alltså checka rutorna ”Mönsterpassa något” och ”Slutför ett UFO” i sommarens Sybingo22 med Alstra Studio.

Zadie jumpsuit är ett PDF-mönster vilket betyder att man får filen digitalt och skriver ut mönstret på A4-papper. Att tejpa ihop dem var typ det tråkigaste jag gjort i livet men nu när det är klart kan jag säga att det var värt det för detta är ett så lättsytt och bekvämt plagg!

Första gången jag sydde modellen (till julafton!) hade jag antecknat att jag skulle flytta midjan vilket visade sig vara en total felberäkning. Därför sitter delarna ihop lite under knytningen här, men med allt mönster som pågår är det väl inget man går och tänker på.

Nu har jag inte så mycket mer att säga men massor av härliga bilder kvar så nynna lite på Rönnerdahl medan du scrollar vidare vetja!

Alla foton är tagna av fenomenala Andreas Fagerström,
som inte bara stannar bilen för att låta mig fota utan dessutom
går med på att köra tillbaka dagen efter när jag bytt om!

1 Comment
  • Cecilia N

    31 augusti, 2022 at 16:32 Svara

    En sådan sambo är en keeper!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.