september är skogsfynd, handarbetslusta och att inte räcka till

September. Vi är inte bästa vänner du och jag. Du kommer med förhoppning men du lovar ingenting.

Vanten Sanda, mönster av Maja Åkerström, foto av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Du är tesäsong och handarbetslusta. Jag stickar vantar, broderar röda bär på ljusblå botten och kammar Tradera efter tyger att sy av. Drömmer om stickprojekt, en mörkblå kofta och en randig Too-tickitröja i solgult.

Kurt och Idöborg bakom nypon, september i Gustavsberg - www.aliciasivert.se

Du kommer med skogsfynd. Nypon som juveler i buskarna, trattkantareller bredvid promenadstigen, fast för små ännu. Jag går ut om kvällarna med svampkorg och sekatör, fyller bunkar med rönnbär, nypon och fläderbär. Rensar, fryser in, kokar chutney och sylt. Går ut igen för att samla mer.

Jag gör mitt bästa. Är utomhus mycket, spelar sällskapsspel, simmar, har skapardag, går på auktion, läser Fredrik Backman och skrattar högt. Äter pannkakor, planerar resor, bokar kurser, bakar bröd. Försöker fokusera på glittret men känner mig ändå grå varje morgon och om kvällarna. Dras med snuva och ömmande hals halva månaden.

Promenad, september i Gustavsberg - www.aliciasivert.se

Promenerar till Byggmax med Andreas för att köpa en spade, skrattar så vi kiknar och får stanna. Klipper ner spaljén, gräver ner vinbärsbusken. Binder upp vildvinet och planterar ljung i blomlådorna. Sen åker han utomlands i en vecka och om kvällarna är det mörkt. Jag lyssnar på Marie Nilsson Linds sommarprat, skalar polkabetor och gråter så jag snorar ner i diskhon. Läser Lantliv, löser korsord. Jobbar, bakar paj, monterar mina första expanderpluggar. Köper ett kilo godis och saknar honom så oerhört mycket.

Höstmarknaden är regnig men bra och Thea kommer hit. Jag sparar minnen av många bra dagar från höstens första månad. September, kanske är det jag som inte räcker till, snarare än du?

11 Comments
 • astrid Petersson

  19 november, 2019 at 09:18 Svara

  Åh, såg i kommentarerna att du är sjukskriven. Tänker på dig!

 • Grete

  31 oktober, 2019 at 12:21 Svara

  Rigtig god bedring, Alicia! Mange varme hilsener, Grete

 • Annika

  27 oktober, 2019 at 22:41 Svara

  Tänkte också på dig Alicia och kom hit för att se om bloglovin va trasigt eller nåt. Men ta hand om dig <3

 • Martina

  25 oktober, 2019 at 18:35 Svara

  Gick precis in här med samma fråga. Var rädd om dig! Vi hejar på liksom på håll under tiden. Du är bäst!

 • Cecilia N

  19 oktober, 2019 at 13:17 Svara

  Ska vi bli oroliga av att du inte skrivit något på snart tre veckor?
  Även om det inte blir ett långt inlägg som svar tar jag gärna emot ett litet ”pip” i kommentarsfältet.

  • Alicia Sivert

   19 oktober, 2019 at 23:01 Svara

   Tack för omtanken, Cecilia. Jag är sjukskriven sen första oktober och har som paus från allting under tiden. Ta hand om dig!

   • Cecilia N

    20 oktober, 2019 at 07:35 Svara

    Klokt.
    Ta hand om dig!
    Snabbaste sättet tillbaka är att inte skynda sig ett enda dugg på något som helst sätt.

    • Katarina

     1 november, 2019 at 13:55 Svara

     Jag har också kikat in här och undrat hur du har det men läste kommentarerna först nu. Ta hand om dig!

 • Eva Sundberg

  3 oktober, 2019 at 20:44 Svara

  Så fint och klokt skrivet om september…!

 • Linnéa

  30 september, 2019 at 15:45 Svara

  En guk Too-Ticki tröja låter ju fantastikt fint. Jag satt precis och funderade på om jag skulle sticka en Too-Ticki tröja i sina orginal-färger av allt garn jag har liggandes hemma, men en i gult låter nästan lite mer intressant 😊
  En sak som jag har lärt mig är att i alla fall jag har en tendens om att minnas alla roliga saker jag gjort tidigare år och försöka klämma in allt under samma period under det nuvarande året. Ofta slutar det i ”katastrof” eftersom dagarna inte räcker till allt det där som ”skall” hinnas med. Men jag har också lärt mig att man inte kan hinna med allt, vill man göra en sak kanske man måste ge upp att göra något annat som kanske ger en minst lika mycket glädje. Så jag har lärt mig att man skall känna sig nöjd och att minnet av allt kul man gjort för kan vara minst lika underbart som att göra det igen.

 • Ida Johansen

  30 september, 2019 at 14:30 Svara

  Ojoj hög igenkänningsfaktor i det där! Känner mig så typ jämnt. Jag tror att vi måste försöka satsa på att klappa oss på axeln och fira det som vi faktiskt klarar och orkar av. Jag försöker satsa på ett mål per årstid. Till exempel vill jag ta en svamppromenad varje höst, dricka varm choklad på café varje vinter och plocka vitsippor varje vår. Och istället för att sörja att det bara blir en svamppromenad så firar jag den enda. Jag rensar mina svampar i sällskap till en bra podd eller film, dricker och äter något gott och verkligen försöker att njuta av att jag faktiskt är ute i skogen när det väl sker. Sen får man försöka minnas att det faktiskt kommer en höst (eller september i ditt fall) till, nästa år hinner och orkar vi något annat eller mer av det vi vill:)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.