sista sommaren på Djurgården

Den sista sommaren jag jobbade på Skansen hade jag en engångskamera som passerat bäst-före-datum med fem år och som just kom tillbaka till mig, mest svart och kornig men med några små glimtar av 2011 års öliv.

aliciasivert, alicia sivertsson, analog photography, djurgården, djurgarden, sweden, house, spanish embassy, building, light, leaves, windows, tower, torn, ljus, lövverk, löv, hus, byggnad, spanska ambassaden, analog, analogt fotografi, engångskamera
Promenerade mot Djurgårdsbron och kvällssolen sken på Spanska ambassaden.

aliciasivert, alicia sivertsson, analog photography, djurgården, djurgarden, sweden, house, building, light, leaves, wreck, wrecking, decay, rivningshus, rivningsprojekt, förfall, ljus, lövverk, löv, hus, byggnad, analog, analogt fotografi, engångskamera
Mitt favorithus revs.

aliciasivert, alicia sivertsson, analog photography, tram, harry potter and the deathly hallows, it all ends, dödsrelikerna, det storslagna slutet, spårvagn, analog, analogt fotografi, engångskamera
Harry Potter-spårvagnen. Juli var en galen månad.

aliciasivert, alicia sivertsson, analog photography, djurgården, djurgarden, sweden, leaves, statue, horse, king, lövverk, löv, analog, analogt fotografi, engångskamera, karl xv, staty, biologiska museet, häst
Karl XV trumfar utanför Biologiska museet.

aliciasivert, alicia sivertsson, analog photography, light, stearinljus, värmeljus, analog, analogt fotografi, engångskamera


Chapman och Skeppsholmen. Tror jag var på väg till eller från Fotografiska museet när bilden togs.

aliciasivert, alicia sivertsson, analog photography, harry potter and the deathly hallows, premiere, movie night, cinema, it all ends, dödsrelikerna, det storslagna slutet, rigoletto, premiär, analog, analogt fotografi, engångskamera, bio
Midnattspremiären av Harry Potter 7,2 på Rigoletto. Jag hade min hemmamålade I’d get sleazy for Ron Weasley-tröja och alla jublade när Neville klättrade ut genom porträtthålet.

aliciasivert, alicia sivertsson, analog photography, djurgården, djurgarden, gröna lund, amusement park, carousel, slänggunga, tivoli, karusell, analog, analogt fotografi, engångskamera
Lämnar Gröna Lund med sista färjan mot Slussen.

aliciasivert, alicia sivertsson, analog photography, djurgården, djurgarden, sweden, house, building, light, leaves, ljus, lövverk, löv, hus, byggnad, analog, analogt fotografi, engångskamera, cirkus
Cirkus.

aliciasivert, alicia sivertsson, analog photography, djurgården, djurgarden, sweden, house, building, light, leaves, tower, torn, ljus, lövverk, löv, hus, byggnad, analog, analogt fotografi, engångskamera

aliciasivert, alicia sivertsson, analog photography, djurgården, djurgarden, sweden, house, building, light, leaves, green house, vegetation, summer morning, garden, glass house, sommarmorgon, växthus, trädgård, ljus, lövverk, löv, hus, byggnad, analog, analogt fotografi, engångskamera
Växthuset klockan tre på morgonen.

aliciasivert, alicia sivertsson, analog photography, djurgården, djurgarden, sweden, ljus, light, siluett, båt, boat, vatten, skärgård, morgon, morning, analog, analogt fotografi, engångskamera
Min finaste möter morgonen på färjan.

Det är med viss ambivalens jag bläddrar igenom de här bilderna. Mina ett och ett halvt år på Skansen gav mig människor jag delat ögonblick av renaste magi med, och jag saknar allsångs-after-worken, julmarknadsmorgnarna, jazztimmen i köket och luncherna på p-matens uteservering med påfåglar och muffinsknyckande ekorrar, men himlarna vet med vilken lättnad jag lämnat restaurangbranschen bakom mig.

Tags:
14 Comments
 • Frida

  2 mars, 2013 at 22:29 Svara

  Serveringsjobb är både fantastiska och fasansfulla, känner helt igen mig i din ambivalens. Bilderna var i alla fall hemskt fina, väldigt stämningsfulla.

  • Alicia Sivert

   4 mars, 2013 at 21:11 Svara

   Tack! Ja! Knäpp värld som jag ändå är oerhört tacksam över att ha varit del av.

 • lisa

  2 mars, 2013 at 14:22 Svara

  vackert!

 • hille

  1 mars, 2013 at 10:33 Svara

  så himla himla fint alltihop!!

  • Alicia Sivert

   4 mars, 2013 at 21:14 Svara

   Mmm, är hemskt glad att jag hade den där lilla utgångna engångskameran! Mycket minnen.

 • Malin

  28 februari, 2013 at 22:44 Svara

  Det storslagna slutet. Fantastiskt.
  Dekadens och levnadslyster i en och samma metaforisk spårvagn.

  För övrigt varmaste och ödmjukaste tack för dina kommentarer. Jag blir alltid varm som ett barn, då jag se att du har lämnat dina avtryck och spår. Det känns som en gåva att få.

  • Alicia Sivert

   28 februari, 2013 at 23:04 Svara

   Den där spårvagnen tog kål på mig varenda gång den dök upp för att transportera mig till/från jobbet eller passerade mig på någon promenad. Kära nån, har aldrig varit så pepp på någonting i hela mitt liv som jag var i juli.

   Dito, honey.

 • Flickan som gick barfota

  28 februari, 2013 at 20:00 Svara

  Analogt är himla charmigt!jag gillar inlägget, fint skrivet!

  Sv; Håller med till 100 %, älskar dessa omslag! Galaxer i mina braxer, hhhahah, perfekt kommentar, nu fick jag lite vintergatan nostalgi :)

 • Vicky

  28 februari, 2013 at 18:19 Svara

  analogt, underbart! och djurgården har sån himla fin arkitektur.

  • Alicia Sivert

   28 februari, 2013 at 22:02 Svara

   Mmm, blev hemskt sugen på att ta upp fotograferandet med film. Trivs himla bra med det egentligen, men det är huskeligt dyrt :/

 • Tant Emma

  28 februari, 2013 at 13:50 Svara

  Oj vad jag längtar till sommaren när jag ser dina bilder. Stockholm är en underbar sommarstad tycker jag :)
  Tack för snäll kommentar i min blogg.Den gjorde mig glad.

  • Alicia Sivert

   28 februari, 2013 at 22:02 Svara

   Mjo, det är skönt när här är grönt. Snart så!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.