skräp, skrot och juveler

foto av MAMMA

Söndagsmorgonen den första juli inledde jag, den äldsta respektive yngsta brodern och den ömma modern med brocante i Bourgtheroulde (bra namn!). Det var bakluckeloppis och rätt mycket begagnade babykläder, tummad kiosklektyr och ledsna plastdurkslag. Allt i Frankrike är visst inte stöpt i gedigen mässing och tunt, grönt glas, men lite fyndade jag ändå.


En whiskyflaska med bästa blågröna färgen för 1€.


En skål, bra för potatissallad. Ett halvt €.


Två favoriter av Cohen, prutade till 5€ paret.


En jättearg grisbrosch à la Motörhead (delar den med mellanbrodern). Och alltså det här är lite svårt att rättfärdiga, men när jag hittade den här lille bortglömde mannen i sin oputsade mässingsram kunde jag bara inte lämna honom kvar i lådan med plastleksaker och nyckelringar (jag tenderar att tro att saker har känslor). Han fick bo i mitt smyckeskrin istället. Gav ett € för den omaka duon.


Största kapet var ändå fyra pussel med Marvelhjältar. Sammanlagt 600 bitar för 4€. Semestern var räddad!


SMASH!

4 Comments
 • Emelie

  17 mars, 2013 at 14:06 Svara

  Ahhhh vilka fynd!! Vilken tur att du räddade den lilla mannen från sitt hemska öde. Sådär bortglömd och eländig. (och WOW för Marvelpussel!! <3)

  • Alicia Sivert

   17 mars, 2013 at 14:12 Svara

   Jag bara längtar så mycket efter att få bjuda in till superhjältefika med pusslande. Och att få placera in den lille herrn i nya boet.

 • Bisa

  7 mars, 2013 at 09:02 Svara

  Den lille mannen kan vara min favorit bland alla dina salighetssaker. Han ser så förnöjd ut hemma hos dig.

  • Alicia Sivert

   7 mars, 2013 at 14:11 Svara

   Ja! Han har alltid varit hemligt förtjust i dill, presskaffe och gubbröra, så han var oväntat glad åt att lämna fosterlandet för att komma och bo med mig.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.