stuga med stege – ett Värmdömotiv i akvarell

Jag lyckades med olyckan att schemalägga två inlägg till igår, så för er som följer mig på Bloglovin kommer den här posten kanske som en dubblett. Jag ber om ursäkt för det och hoppas ni kan låtsas att detta inte är gårdagens nyheter! *skämsgubbeemoji*

aliciasivert.se alicia sivert sivertsson aliciasivert stuga med stege värmdö värmdömotiv nora gård akvarell akvarellmålning målning målningar konst vattenfärg watercolor watercolour water color colour aquarelle house hut cabin ladder painting paintings art sweden swedish

Härom helgen tog jag bussen längre ut på Värmdö för att besöka Nora gård. Strax innan jag nådde fiket, gårdsbutiken och loppisen passerade jag ett stall och mitt emot det – en liten stuga med stege. Den där vill jag måla! Tänkte jag direkt och tog en bild.

aliciasivert.se alicia sivert sivertsson aliciasivert stuga med stege värmdö värmdömotiv nora gård akvarell akvarellmålning målning målningar konst vattenfärg watercolor watercolour water color colour aquarelle house hut cabin ladder painting paintings art sweden swedish gif

Redan kvällen därpå tog jag fram papper och färger och skissade upp motivet. Här kan ni se bilden växa fram!

aliciasivert.se alicia sivert sivertsson aliciasivert stuga med stege värmdö värmdömotiv nora gård akvarell akvarellmålning målning målningar konst vattenfärg watercolor watercolour water color colour aquarelle house hut cabin ladder painting paintings art sweden swedish

Svinhuset – Stuga med stege, 2018. Akvarell på Arches 300 g med grov gräng. 31 x 23 cm.

aliciasivert.se alicia sivert sivertsson aliciasivert stuga med stege värmdö värmdömotiv nora gård akvarell akvarellmålning målning målningar konst vattenfärg watercolor watercolour water color colour aquarelle house hut cabin ladder painting paintings art sweden swedish

Jag använde tre färger: Alizarin crimson, Ultramarin och Lemon yellow i olika blandningar. Jag använder oftast Preussisk blå snarare än Ultramarin men jag gillade den här kombinationen eftersom den bidrog till den höstiga känslan som är i markerna redan nu på grund av hettan.

aliciasivert.se alicia sivert sivertsson aliciasivert stuga med stege värmdö värmdömotiv nora gård akvarell akvarellmålning målning målningar konst vattenfärg watercolor watercolour water color colour aquarelle house hut cabin ladder painting paintings art sweden swedish

Det känns så roligt att ha inspirationen alldeles inpå knuten och jag riktigt längtar efter att få göra fler lokala motiv! Har helt förlikat mig med en framtid som Värmdömålare.

Har du varit på Värmdö? Vilken är din favoritplats?

8 Comments
 • Pingback:Oxstallet, Gustavsberg - akvarell - Alicia Sivert

  23 augusti, 2018 at 06:04 Svara
 • Cecilia N

  17 augusti, 2018 at 09:47 Svara

  Och jag fattar att jag inte fattar nånting.
  Jag är kvar i målarbokstadiet: röd stuga – röd färg; gröna blad – grön färg, osv. Att lägga lager på lager är liksom utanför min fantasi om hur man går till väga.
  Hur vet man vilka lager man ska göra före andra?

  Här har du en artikelserie att bita i!

  • Alicia Sivert

   21 augusti, 2018 at 07:55 Svara

   Det mest riktiga svaret är nog övning! Men när det gäller akvarell är det också mörkt på ljust. Eftersom färgen är transparent kan du inte lägga ljusa nyanser ovanpå mörka och därför börjar man med högdagrarna och jobbar sig mot skuggorna :)

 • Grahnslöjd

  15 augusti, 2018 at 12:27 Svara

  Önskar att jag hade din talang – fantastiskt fint!!!

  • Alicia Sivert

   21 augusti, 2018 at 07:54 Svara

   Tack fina du! Det är bara en fråga om övning ;)

 • Linnéa

  14 augusti, 2018 at 14:27 Svara

  Så vackert! Älskar att få se hur du jobbar med dina akvareller. Tycker det är så spännande när man ser hur motiven tar form efter varje lager färg :)
  Har aldrig varit på Värmdö, det ligger lite på fel sida landet och de få gånger som jag varit i Stockholm har vi aldrig tagit oss utanför centrum. Däremot kan jag tipsa Botansika i Göteborg med massa intressanta inhemska och uthemska växter och Mollösund som en jätte mysig gammal fiskeby på Orust :)

  • Alicia Sivert

   14 augusti, 2018 at 17:15 Svara

   Tack snälla, vad roligt! Jag försöker bli bättre på att komma ihåg att pausa och ta bilder under tiden. Tycker det är så roligt att sätta ihop dem till en gif sen :D

   TACK för utflyktstips! Jag ska anteckna inför nästa sommarlov ^^

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.