Sypeppen: blommiga byxor inspirerade av Ethel


Byxnytt och nysytt! Här trotsar jag höstmörkret med en blommig palett i rosa och turkos.


Jag använde samma mönster som till Flipendo– och semesterbyxorna.


Jag sydde på dubbla bakfickor den här gången och tog in byxorna rätt mycket eftersom tyget var något stretchigt, men när jag tittar på bilderna nu undrar jag om jag inte ska ta in dem ytterligare lite i framtiden.


Det syns ju direkt att det är Ethels magnifika blomsterbrallor som inspirerat mig att sy dessa, och när jag såg att oktoberutmaningen i Fredrikapåvindens Sypepp är att härma, eller inspireras av något en tycker om och återskapa det på ett nytt sätt, fick jag väldig fart. Egentligen skulle jag sytt dem efter Ethels eget mönster, som jag fått låna, men när jag la ut delarna visade det sig att mitt tyg var precis för litet. Så typiskt! Men jag ska göra ett nytt försök omgående. Tills dess sparkar jag hål i oktobermörker och lövhögar med mina blommiga kalasbrallor!

Alla foton är tagna av Andreas Fagerström.
18 Comments
 • Fredrikapåvinden

  31 oktober, 2016 at 15:23 Svara

  Alltså åh! <3 SÅ FANTASTISKA BYXOR!!! Älskar tyget och dessutom ser de så jäkla proffsiga ut!

 • Linnéa

  28 oktober, 2016 at 08:45 Svara

  Så snygga!!! De kommer verkligen lysa upp i höstmörkret! Och tyget är bara så himla fint <3 Är sjukt avundsjukt dina byxor, måste nog sy mig ett par egna ;)

  • Alicia Sivert

   16 november, 2016 at 12:23 Svara

   Vad kul att du blev inspirerad!!! Gör det :D Och tack :):):)

 • Grahnslöjd

  28 oktober, 2016 at 04:59 Svara

  Vad härligt med blommigt i oktober, de blev jättefina!!!:)

 • Wilda

  25 oktober, 2016 at 17:53 Svara

  Så glädjande inlägg och byxor! Du är så jäkla modig och häftig, min coola vän. Heja du!

 • Mikaela

  25 oktober, 2016 at 15:13 Svara

  Så jäkla fina! Tyget är ju helt fantastiskt! Verkligen peppiga och alla som ser dig komma gåendes i de där lär ju bli glada!

 • Miri Vandre blandt ege

  25 oktober, 2016 at 10:36 Svara

  Hvor er de flotte !!!
  De klæder dig, sidder meget godt 😊

 • Jessica

  25 oktober, 2016 at 08:29 Svara

  Alltså gud så festliga de är!!!!!!!!!!!! Världens pepp ju. Jag minns så tydligt en gång i gymnasiet när jag hade ett halsband med en kalasrosa fågel att en i klassen bara "men det där är väl ett sommarhalsband?" för det var mitt i vintern och jag bara "men vadå jag kan väl ha somriga grejer på vintern". Nu har jag ju alltid svarta eller blåa kläder numera men jag står fast vid att det är så himla bra att ha glada färger och blommiga byxor mitt i oktobermörkret! Det är väl då det behövs som mest!!
  (Är det här bilderna du pratade om när vi träffades? hehe. Jag diggar tofflorna i alla fall!!!)

  • Alicia Sivert

   27 oktober, 2016 at 08:34 Svara

   Men haha vad knäppt och ledsamt </3 Sommardetaljer på höstvintern for the win!
   Och jaa det var de bilderna vi tog på morgonen innan vi sågs haha :( Balkongmisären.

 • ethel

  25 oktober, 2016 at 06:20 Svara

  Åh Alicia!! Sååå snygga! Och vilken ära, jag började verkligen le som ett fån när jag såg rubriken <3 De blev helt fantastiska, jag tycker om att du gör bakfickor på dina byxor, det ska jag nog också göra på mitt nästa par. Åh <3

  • Alicia Sivert

   25 oktober, 2016 at 07:29 Svara

   Alltså bakfickor är världens bästa grej!! Och så enkelt, blev bra på första försöket och har blivit bra på alla de följande, förutom en gång när jag sydde fast den lite för högt upp :)
   Och vad kul att du blir glad! Jag har dåligt samvete för att jag inte sytt efter mönstret än. Hatar hösten för att den alltid slår mig i ansiktet med sin ökade arbetsbörda och att jag prioriterar bort fel saker. Försöker lära mig av det, och ska hålla utkik efter ett nytt passande (större) tyg så jag kan göra ett försök så snart som möjligt!!

  • ethel

   26 oktober, 2016 at 06:40 Svara

   Du behöver verkligen inte ha dåligt samvete, jag har och har haft så fullt upp med skolan att jag ändå inte kunnat göra något mer på mönstret :) Så känn absolut ingen press, jag tänker att om du hinner med innan april är det toppen för mig :) Haha världens längsta deadline.

   PS. Alltså, jag är ju pinsamt efter som först nu märker att du svarar på kommentarerna här.. Är dålig på att gå tillbaka till inlägg men ville stolt visa upp det du skrivit för min sambo och såg då att du svarat, jag får ingen notis på nåt sätt när du svarar :S Säkert för att vi har olika bloggportaler :S

  • Alicia Sivert

   27 oktober, 2016 at 08:33 Svara

   Men åh vad bra! Haha, april ska jag definitivt klara att hålla! Tack Ethel <3
   Och ååh ja jag vet, det är så värdelöst att det inte finns något bättre system för att skicka och få svar på kommentarer. Men det finns en liten ruta till höger under kommentarsfältet (åtminstone på datorn) där det står "avisera mig" och klickar du i den tror jag du får meddelande till mailen när jag svarar!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.