två små kopior av henne som jag saknar allra mest

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina,
Vi har alltid haft boxrar i släkten, och sen min älskade Farina gick bort, sommaren 2011, har jag gått och saknat och saknat och längtat och längtat. Jag kan börja hyperventilera och hoppa jämfota upp och ner, eller lika gärna brista ut i gråt, om en boxer passerar mig på gatan eller jag ser en video med en hund som beter sig typiskt boxrigt (eller typ nu när jag skriver det här och tittar på gamla bilder). Alla som har känt en boxer vet att det är en otroligt speciell typ av kompis.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina,
En av de första grejerna jag gjorde i skolan i år var att gräva ner fingrarna i underbar gyllene lera. Jag har ett något ambivalent förhållande till lera eftersom jag älskar att hålla på med den men inte riktigt litar på dess integritet utan förutsätter att allt ska komma ut ur ugnen trasigt (mer om barndomstraumat som orsakade detta dystra förhållningssätt en annan gång). De här veckorna verkade terapeutiskt både för min relation till materialet och som sorgebearbetning.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina, lera, clay, sculpture, skulptur
Jag började nämligen att skulptera min kärlek i miniatyrformat. Det var inte utan att fälla ett par tårar på vägen allteftersom jag försökte efterlikna välkända uttryck och uppsyner, och när jag väl gjort en, nej två, små boxerskulpturer kände jag mig tvungen att göra två till bara som försäkring utifall någon av dem gick sönder i ugnen.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina, lera, clay, sculpture, skulptur
Jag använde leran R2505 från Seemann som blir rödbrun efter bränning men är gul innan. Målade med svart och vit engobe.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina, lera, clay, sculpture, skulptur
Och vet ni vad, alla fyra överlevde bränningen, OCH frakten hem!

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina, lera, clay, sculpture, skulptur
Två gav jag bort i födelsedagspresent till min mor och mormor i våras. Dem har jag alltså lyckats fotografera av, om än inte visa er.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina, lera, clay, sculpture, skulptur
En liten byst till mormor.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina, lera, clay, sculpture, skulptur
Med en profil jag känner så väl.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina,
(Min älskade, ståtliga, allra bästa vän. Rockar cowboylooken med ett strå i mungipan. Gotland, 2007.)

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina, lera, clay, sculpture, skulptur
Och en helfigur till mamma.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina, lera, clay, sculpture, skulptur
De andra två ska jag ta kort på omgående, så ni får se dem innan årsslutet.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, boxer, dog, hund, Farina
Åh, vad skulle jag inte ge för att få nosa bakom de där öronen igen?

sista bilden är fotograferad av mormor
Tags:
2 Comments
  • Anonym

    1 december, 2014 at 09:12 Svara

    Åh, så fina!! Sicken tur att de höll hela vägen från instopp i ugnen till hemmet. Och vilken fin bild på cowbojsaren med strå i mungipan!! Nu äntligen har jag kunnat ge mig tid att luska runt på din fina blogg. Inspirerande!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.