Weasley is our king!

aliciasivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger

aliciasivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, framstycke, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor
För sisådär ett år sen började jag sticka på någonting magnifikt. Det gick hejdundrans fort för jag var manisk i vanlig ordning, och jag blev klar och jag sammanfogade bitarna och de satt inte bra och jag tappade inspirationen och glömde bort härvan i en byrålåda full av halvfärdiga projekt.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem
När jag härom nyss läste era tankar om prestationsångest fick jag ny ork och beslöt mig ta tag i vad som faktiskt hade potential att bli ett av mina allra finaste makerier.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster
Weasleytröjan.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem
Det blev många vändor av elände och upprepning. Har bland annat klippt(!) i stickningen och gjort om midjan fyra gånger. Den fick bli melerad i gult för garnet tog slut och fanns inte i butik. När jag precis var klar hittade jag två nystan i syskrinet, Mvh inte tålamod att leta. Nåväl, det kan ju bli en till basker.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem
Utan lite mer cheerleader liksom. Föreställ mig på quidditch-läktaren.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster

Mönster: Drops Symphony av Drops Design, med kortare midja (avmaskning för ärmhål efter 29 cm) och virkad ringning.
Mönster bokstav: Eget.
Garn: Drops Alpaca 3650 och 2923. Antalet förbrukade nystan har jag glömt bort.
Stickor: 4 mm.
Sticksätt: Slätstickning med dubbelt garn.
Arbetstid: Ett år.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem
R:et har jag broderat på i efterhand, med samma gula garn som i halsduken. De röda skiljer sig emellertid åt, även om det kan vara svårt att utröna från bilderna. Tröjan är mer rostfärgad, till Rons stora förtret (”I hate maroon”).

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem
Nu när den är färdig, hur nöjd är jag på en skala en till tio Bertie Bott’s bönor?

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem
Besinningslöst nöjd! Såhär tänker jag se ut hela vintern.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem
Här kan ni läsa mer om när jag tillverkade trollstaven och Gryffindorhalsduken.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, gryffindor scarf, gryffindorhalsduk, halsduk, elevhem
Weasley is our king!

rubrik och slutcitat ur HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE av J.K. ROWLING
48 Comments
 • Emma Svensson

  19 september, 2015 at 10:21 Svara

  Alltså den här tröjan är så galet jäkla fin! Ska nog ge mig in på att skicka en liknande, men har knappt stickat tidigare, så kan bli ett intressant experiment!

  • Alicia Sivert

   19 september, 2015 at 13:46 Svara

   Åh vad kul att du blir inspirerad! Kör vetja :)

 • Havalah Turner

  29 oktober, 2013 at 06:00 Svara

  LOVE IT!

  Sisters, Sisters

 • Caroline

  27 oktober, 2013 at 13:13 Svara

  Åh vad snygg! Önskar att jag också kunde sticka så jag kunde göra en egen!

 • Klara

  9 oktober, 2013 at 16:55 Svara

  Men ÅH, fantastiskt fin!

 • Fredrikapåvinden

  8 oktober, 2013 at 21:48 Svara

  Men woooow herre jisses vad fin!!!!

 • Malin W

  6 oktober, 2013 at 12:14 Svara

  Åh så fint det blev. Du är så duktig! Älskar den! Och den klär dig så himla himla bra.

  • Alicia Sivert

   9 oktober, 2013 at 19:35 Svara

   Tack snälla! Jag hoppas kunna ha den åtminstone varannan dag!

 • freja

  5 oktober, 2013 at 20:00 Svara

  men gud va fint! grym är du!

 • Ung Tant

  5 oktober, 2013 at 15:40 Svara

  Wow alltså. Jag blir helt kär i tröjan. Den är helt fantastiskt fin. I sig så är den lite av the perfect one och HP referenserna på det gör det ju ännu bättre. Jag planerar att ge mig i kast med ett tröjprojekt nu när jag tillslut blivit klar med mitt mer långående projekt och det kanske ska bli något sånt där.

  • Alicia Sivert

   9 oktober, 2013 at 19:35 Svara

   Tack! Ja! Kör! Men tips: korta midjan. Första, mönsterrätta, versionen smet åt på precis fel ställen. Sticksorgen!

 • jennifer

  4 oktober, 2013 at 22:15 Svara

  MEN SÅ FIN! Helt fantastiskt!!

 • Emilie

  4 oktober, 2013 at 06:08 Svara

  Så himla fin tröja Alicia! Åh vad jag önskar att jag kunde ha en likadan. Beundrar ditt slit och din beslutssamhet och ork och ja, allting. Vilken bra vinterpresent till dig själv!
  Jag kommer hem om åtta veckor, då ses vi! :) Kramis

  • Alicia Sivert

   4 oktober, 2013 at 18:54 Svara

   Mani, min vän. Men tack!
   Ja fy som jag längtar! Vad fint detska bli!

 • Malin Aurora

  3 oktober, 2013 at 20:01 Svara

  Alltså guud, finaste jag sett!<3<3<3

 • My

  2 oktober, 2013 at 22:09 Svara

  Det här är helt, helt fantastiskt!!! Blir så himla inspirerad av allt du gör!

  • Alicia Sivert

   4 oktober, 2013 at 18:53 Svara

   Tack ska du ha! Det är det bästa beröm jag kan få!

 • Sanna

  2 oktober, 2013 at 19:26 Svara

  Men åh, du är ju så fantastisk!

  Hade typ dött lyckodöden med en sån tröja i mina ägor :)

 • Elin-Alice

  2 oktober, 2013 at 18:00 Svara

  Vilken drömtröja!! Den midjekorta modellen är verkligen världens bästa så det var ju helt klart värt besväret. Jag önskar bara att jag var din bästa kompis så att du skulle sticka en likadan till mig, och sen skulle vi gå runt och se ut så här: http://14bb18348568cf6c48ec-cde16cf5c35d33e882e13bbe648f334c.r8.cf2.rackcdn.com/wp-content/uploads/2012/12/hp-sweater1.jpg

 • Julia Ekström

  2 oktober, 2013 at 16:03 Svara

  Så galet fin!
  Jag skulle vilja ge dig, Alicia, en varm cyberkram från en främling (dvs, jag) för att du gav mig inspiration för ett par månader sedan att börja sticka! Jag har aldrig stickat i hela mitt sjuttonåriga liv, men när jag såg din fantastiskt fina Gryffindorhalsduk blev jag så avundssjuk upp över öronen att jag bestämde mig för att också göra en. Jag valde att göra den sorten de har i tredje filmen (och uppåt), med de smalare gula rändera, och jag slet hela sommaren med mitt projekt. Som ovan stickare fick jag be min mamma om hjälp säkert tusen gånger när jag tappade maskorna jämt och ständigt, men jag blev bättre för var dag.
  Jag avslutade projektet för en månad sedan och nu när kylan har smugit sig på och marken börjar frysa är jag så överlycklig att jag gjorde det! Varje dag i skolan får jag fina små komplimanger för min halsduk ("Det där ser ju ut som en sådan de har i Harry Potter!" "Va, har du stickat den SJÄLV?"), och jag har inte känt mig så äkta Gryffindorare sedan sorteringshatten skrek ut mitt elevhem på Pottermore för två år sedan.
  Utan dig hade jag aldrig gjort det. Tack för att du väckte inspiration och skaparglädje i mig som jag inte ens visste fanns, you rule!! :D

  • Alicia Sivert

   4 oktober, 2013 at 18:59 Svara

   ALLTSÅ

   Det här är det absolut finaste någonsin! Blir så himmelens innerligt urbota genomlycklig av att få höra detta. Kan du inte visa bild på hur halsduken blev?

   (Obs – har gråtit av frustration och bett mamma om hjälp ÅTSKILLIGA gånger under min tid som garnsakmakare.)

   Älskar signalerna som en elevhemshalsduk skickar ut till smygnördarna runt omkring en. Har alltid fina HP-moments med folk på tunnelbanan, i kassan eller såhär över nätet. En kommentar, ett leende, någon som viker upp en tröjärm och visar en tatuering med dödsrelikerna. Det Bästa Jag Vet.

   All lycka till med framtida projekt, kära du!

 • Helga

  2 oktober, 2013 at 09:25 Svara

  Supercool! Syns inte alls att du broderat på R-et. Trodde det var stickat. Ser riktigt skön ut också! :)

  • Alicia Sivert

   4 oktober, 2013 at 18:50 Svara

   Jag är faktiskt överraskad själv! Tack! Dödsskön. Alpacka <3

 • Jeanette

  1 oktober, 2013 at 20:41 Svara

  Men bästa passformen på den med, midjekort! Love it :)

 • Annelie

  1 oktober, 2013 at 17:13 Svara

  Nu tappar jag andan. Den är helt perfekt! Och galet snyggt med kort midja!!! VILL OCKSÅ HA EN!!!

  • Alicia Sivert

   1 oktober, 2013 at 18:49 Svara

   Ja! Det var den som var så eländig att få på rätt plats för jag ville absolut ha den midjekort. Mycket nöjd nu till sist! Tack tack tack tack!

 • Lisen Elisabeth

  1 oktober, 2013 at 16:51 Svara

  Så himla fint! Bästa tröjan ju :)

 • Lovisa

  1 oktober, 2013 at 15:56 Svara

  Så bra! Känns som att du är redo för vintern nu!

  • Alicia Sivert

   1 oktober, 2013 at 18:48 Svara

   Jag pallar i alla fall ta testralen till Hogsmeade i vilket väder som helst!

 • Klara

  1 oktober, 2013 at 14:37 Svara

  Åh så fint! Duktiga du!

 • juliadesdemona

  1 oktober, 2013 at 14:36 Svara

  DET HÄR KAN VARA DET BÄSTA OCH MEST MAGISKA NÅGONSIN!!!!!! åååååh PLUS att jag lyssnade på Stephen Fry's "Philosopher's Stone" och PRECIS då jag läste "I hate maroon" sa Ron det i ljudboken!!!!!!! ALLLTSÅ ODDSEN

  ALLTSÅ

  JAG ÄLSKAR DETTA

  du måste lära mig!!

  • Alicia Sivert

   1 oktober, 2013 at 18:47 Svara

   Visst! Det känns nästan högtidligt att ha den på sig. Närmare jul på Hogwarts kommer jag nog inte.

   Och OBS HUR MAGISKT SAMMANTRÄFFANDE ÅH GODE GUDRUN WOW!!

 • Jessica

  1 oktober, 2013 at 14:28 Svara

  FY BUBBLAN KVINNA VAD BRA DU ÄR DET HÄR ÄR SÅ FINT ATT JAG FÅR ONT I TÅRNA. Jösses. Perfekt!

  • Alicia Sivert

   1 oktober, 2013 at 18:46 Svara

   Glad att jag återfick inspirationen, om vi så säger!

 • Elin

  1 oktober, 2013 at 14:20 Svara

  FANTASTISK!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.