matchande pennskrin och projektpåse i sammet

Idag börjar jag skolan! Det här inlägget är tidsinställt för jag har absolut inte nerver nog att sitta och blogga denna morgon. Förmodligen spiller jag just kaffetermosen över mig eller tappar mobilen från båten. Men dåtids-Alicia som skriver detta har varit förutseende nog att sy både ett pennskrin och en projektpåse till första skoldagen, och dessutom blogga om det! När man börjar skolan som nästan 32-åring får man vara sin egen mamma.

Projektpåsarna använder jag när jag ska ha med mig ett broderi hemifrån. Där ryms sybågen med arbetet, en tygpenna och den lilla tobaksasken med sax, nål och garn i. Fram tills nyligen har jag använt en prickig jag sydde 2016 men som jag känt mig rätt trött på. Nu får den bli bandvävsprojektpåse eller nåt annat!

Jag använde restbitar av sammet och samma blockdesign som när jag sydde kuddar inspirerade av Finn Juhl till förra soffan. Här har jag dock bytt ut den mörkgröna färgen från kuddarna mot en rosa stuv jag hittade på Skyddsvärnet tidigare i somras.

Alltså jag har blivit så förtjust i att kombinera färger på detta sätt! Hoppas att jag ska kunna ta med mig designen när jag nu får lära mig väva.

Ett pennskrin bör varje barn och konstelev ha! Mitt är rosa + gult på ena sidan.

Och grönt på den andra, med blått foder och dragkedja. Projektpåsen fick baksida i samma tyg som fodret för att den inte skulle bli så tjock och dragkedjan är gul.

Dessutom har jag köpt två nya böcker att skissa och anteckna i under hösten. Den främre med motiv av Tove Jansson. Alltså nyp mig, det är som att vara barn igen – fast på ett mycket bättre, tryggare och peppigare vis!

Nu går jag till skolan. Hej!

Bockar även rutorna ”Sy ett matchande set” och ”Sy i ett blixtlås” i Sybingo22 med Alstra Studio.

Tags:
2 Comments
  • Linda

    17 augusti, 2022 at 19:41 Svara

    Så snygga! Lycka till i skolan! 😊

  • Anna i Portugal

    17 augusti, 2022 at 09:42 Svara

    Vad fina och smarta projektpåsar. Borde jag ha till mina enkla virkningar/stickningar som jag ofta har flera olika på gång samtidigt.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.