Midsommarklänningen: hackad Zadie jumpsuit

Dagarna innan Midsommarafton hamnade jag i ett riktigt syskov. Jag började med att sy färdigt en prickig Zadie jumpsuit jag påbörjat strax efter jul men aldrig färdigställt, sen blev det tio nya gardiner till Gotlandshuset och till sist gav jag mig på att försöka hacka Zadie-mönstret och göra om det till en omlottklänning. Jag utgick från kjoldelen till New Look 6262 som jag har sytt mycket tidigare, förlängde den och kombinerade med Zadie-överstycket.

Andreas tog några så löjligt gulliga bilder på mig bland blåelden så här kommer pinsamt många av dem. Varsågoda och förlåt.

Tyget med vindruvsklasar och björnbär hittade jag på Guldkantens loppis tidigare i år och jag tycker det är en charmig korsning av fint och 90-talstantigt. Kantbandet är också loppisfynd.

Checkar och bockar därmed rutorna ”Hacka ett mönster” och ”Skapa av loppismaterial” i Sybingo22 hos Alstra Studio!

Alla foton är tagna av  Andreas Fagerström

3 Comments
 • Cecilia N

  31 augusti, 2022 at 16:28 Svara

  Den är så fin!
  Men jag hänger inte riktigt med: Det ser ut som att det är omlott upptill. Men gäller det även kjolen eller är den ”fast”?

 • Helga

  22 augusti, 2022 at 11:39 Svara

  Asså den är sååå fin! Älskar den lilla ärmen <3 Kanske borde spana in det mönstret. Jag är väldigt sugen på att prova nåt nytt men tycker den ser ut att vara ganska tajt i armhålan…? Det är absolut no-no för mig när det gäller överdelar.

 • Linnéa

  20 augusti, 2022 at 08:56 Svara

  Vilket charmigt tyg, passar jättefint som en klänning 😊

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.