nio påsömsfåglar i handen (och datum för skolans julmarknad!)

De senaste veckorna har vi jobbat med folkligt broderi i skolan. Liksom när jag gick kortkursen i konstsömnad för massor av år sen fick vi titta på och inspireras av några av de historiska textilier som finns i HVs samlingar.

Till projektet gjorde jag mitt livs första broderade skulptur, vilken jag ska visa senare, men jag blev klar med en vecka till godo och ägnade återstoden av tiden åt att sy små påsömsfåglar på löpande band.


Jag gick en helgkurs i påsöm för Anna-Karin Jobs Arnberg för ett par jular sen och sen dess kopplar jag de blomstrande yllebroderierna från Dala-Floda lite extra till julen. I mellandagarna 2020 skissade jag upp en liten koltrast i svart ylletyg som jag broderade stora rosa påsömsblommor på. Året därpå blev det en blåmes. Detta par hänger i min julgran nu (ja inte nu nu, men snart), men de här nio har jag istället gjort till er.


Lördagen den 26/11 kommer min skola att ha julmarknad! Det blir ett finfint tillfälle att köpa årets klappar och pynt av nu- och framtidens textilkonstnärer. Handgjort, småskaligt, närproducerat och unikt. Vad sägs om det va? HV Skola, Djurgårdsslätten 82-84 är det som gäller, alltså mitt emot Skansenentrén, och även Skansen öppnar sin julmarknad samma helg så det bådar gott för en heldag på Djurgården. Preliminära tider är 10-16.30.


Förutom påsömsfåglar planerar jag bidra med vikade lädercoasters, broderade lavendelpåsar och en del annat smått. Ses vi där?

3 Comments
 • Frida L

  31 december, 2022 at 20:27 Svara

  Men så fina! Jag tänkte dock spontant på ett påskris när jag såg bilderna, så de kan ju funka både till jul och påsk? Väldigt fina hursomhelst, och kul att ha hittat tillbaka till din blogg igen!

 • Linnéa

  7 november, 2022 at 14:49 Svara

  Jag kan inte få nog av dina fina broderade fåglar! Håller tummarna för att du inte får sålt alla på marknaden så jag kan knipa en över nätet istället ;)

 • Maria Axelsson

  5 november, 2022 at 12:05 Svara

  Men så fina! Tyvärr alldeles för långt till Stockholm och Skansen. Hade gärna köpt en koltrast annars. Lycka till!
  /Maria

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.