Baggensfjärden – ny bloggheader i akvarell!

Baggensfjärden, bloggheader i akvarell målad av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

I somras flyttade jag från min gamla blogspot-adress hit, till min alldeles egna hemsida. Det var mycket jobb och buggar i designen, många som jag ännu inte lyckats lösa, och i vad som blev åtskilliga heldagars arbete beslöt jag också måla en ny bloggheader till lanseringen.

Headerbild målad i akvarell, Alicia Sivert i grön t-shirt stickar en Gryffindorhalsduk i rött och gult medan katterna Tofslan och Vifslan leker med ett garnnystan. Garnet bildar texten "Alicia Sivert.se".

Såhär såg den ut! Den skulle vara en ny version av min allra första, men jag blev aldrig särskilt nöjd med den och har egentligen velat byta tillbaka från start. Katterna är söta men självporträttet alltså, nä… Men när jag väl var klar fick den sitta!

Baggensfjärden, bloggheader i akvarell målad av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Baggensfjärden, akvarell 2019. 21 x 29,7 cm på Arches 300g med fin gräng.

Tills nu, för nu har jag äntligen målat en ny! Jag valde att byta vinkel och innehåll, till ett lite mer skärgårdsnära motiv. Den där Gryffindorhalsduken är ju färdigstickad sen länge. Nu är jag ute på äventyr i naturen istället! Jag kallar målningen Baggensfjärden efter namnet på vattnet som vår Farstavik mynnar ut i. På tal om gula klänningar förresten!

Akvarell, kladdpapper av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Bilden är målad på liggande A4 med Preussian Blue, Alizarin Crimson och Lemon Yellow. Här är kladdpappret! Jag stoppade in några fläckar från det i sidebaren när jag ändå var igång.

Baggensfjärden, bloggheader i akvarell målad av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Jag vete katten varför jag gav mig på att måla just vatten som jag verkligen inte kan, och sällan är koncentrerad nog att försöka lära mig. Nån gång ska jag studera Elisabeth Biströms mästerliga teknik och öva!

Baggensfjärden, bloggheader i akvarell målad av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Men för nu får det duga. Och så fick vi äntligen lite sommarkänsla på bloggen! Välkomna till skärgården hörrni!

10 Comments
 • Linnéa

  22 april, 2019 at 09:19 Svara

  Färgerna och motivet är så vackert 😍 Jag håller inte alls med om att du inte kan måla vatten, det blev ju jätte bra. Det ser liksom så levande ut som vatten skall göra. Längtar verkligen till sommaren nu 😌

  Själv har jag aldrig brytt mig om att göra en header. Jag har förvisso försökt, men aldrig lyckats få till en känsla som passar in på bloggen 😆

  • Alicia Sivert

   23 april, 2019 at 19:42 Svara

   Tack Linnéa! Jag fattar verkligen den känslan. Det är så mycket man vill förmedla att det är lätt att fastna. Det tog mig sex års bloggande innan jag fick till nåt alls ;) Hoppas du får inspiration och kraft att motstå prestationsångesten och vågar ge det ett försök ändå! Man kan ju alltid byta igen :)

 • Illianas

  21 april, 2019 at 11:29 Svara

  Wow vad fin headern blev!! Är så imponerad över hur duktig du är på att måla 😍 känner de där varma sommarvindarna bara jag tittar på din målning 💚 Ihh tänk att snart är det sommar igen! 🙌🏽🍃

  • Alicia Sivert

   23 april, 2019 at 19:40 Svara

   Men vad fin du är! Tack snälla Illiana för så vackra ord! Ja, här har den meteorologiska sommarvärmen redan kommit. Svettas i jeansjacka idag! Hoppas den når dig i norr så snart ni är redo för den :)

 • Elisabeth Biström

  21 april, 2019 at 07:47 Svara

  Vad fint det blev! Och tack för dina fina ord om mitt måleri.
  Vad glad jag är att jag hittat din blogg. Blir full av lust att skapa och lära varje gång jag besöker den.

  Hoppas du har en skön påskhelg!

  • Alicia Sivert

   23 april, 2019 at 19:39 Svara

   Men vad glad jag blir, tusen tack Elisabeth! Jag känner samma av din. En liksom beslutsmässig inspiration att ta tid och öva och anta ordentliga utmaningar istället för att pilla med sånt som går fort eller är lätt. Jag menar allvar med att du inspirerar mig att försöka begripa hur man målar vatten! Det trodde jag aldrig jag skulle ge mig på ens i tanken!

 • Annika

  20 april, 2019 at 08:17 Svara

  Superfin verkligen <3 ser så somrigt och härligt ut!

  • Alicia Sivert

   20 april, 2019 at 10:05 Svara

   Tack Annika! Tänk att vi snart är där igen, i sommarvärmen <3

 • Ulrika

  20 april, 2019 at 07:52 Svara

  SÅ imponerad! är ju själv fast med en ”tillfällig” header som jag ”satte dit för att ha nåt så det ser halvokej ut och fixar sen..:” ja som du vet så tar det ju verkligen tid innan man får tummen ur när man väl har fått till att ens flytta bloggen och göra allt jobbet. men om jag hade haft dina estetiska förmågor – gud vad fint jag hade kunnat göra det. blir avis och superimponerad på samma gång över vad du kan!

  • Alicia Sivert

   20 april, 2019 at 10:04 Svara

   Jag förstår precis!! Tack för dina fina ord och jag hoppas du snart får inspiration och kraft att fixa din perfekta header! Eller har möjlighet att anlita någon – man måste ju inte göra prick allt själv :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.