sytt: gul klänning med tulpaner

Gul klänning med tulpaner, sydd av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se Foto av Andreas Fagerström. Mönster: New Look 6262 från Simplicity, återbrukat tyg second hand loppis tradera sy sydd sytt sömnad klädsömnad egna kläder klänningar

Förra våren köpte jag klänningsmönstret 6262 från New Look/Simplicity. Till svärfars 60-årsdag sydde jag en storblommig klänning, därefter följde en lila lavendelklänning. Sammanlagt blev det fem klänningar sydda förra sommaren och jag hann inte med att dokumentera hälften! Ni fick se några glimtar av dem i sammanställningen av Sybingo 2018, men nu är det hög tid att jag börjar fota av resten!

Gul klänning med tulpaner, sydd av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se Foto av Andreas Fagerström. Mönster: New Look 6262 från Simplicity, återbrukat tyg second hand loppis tradera sy sydd sytt sömnad klädsömnad egna kläder klänningar

På väg till årets påskmarknad passade vi på att ta några bilder av en som kommit att bli min favorit. En soligt gul klänning med tulpaner! Tyget köpte jag för en spottstyver på Tradera. Alltid roligast när en får återbruka!

Gul klänning med tulpaner, sydd av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se Foto av Andreas Fagerström. Mönster: New Look 6262 från Simplicity, återbrukat tyg second hand loppis tradera sy sydd sytt sömnad klädsömnad egna kläder klänningar

Mönstret har inga fickor men det har jag själv lagt till från och med klänning nummer tre. Vem klarar sig utan fickor? Jag gjorde dem särskilt djupa för att få plats med halstabletter om vintern och strandfynd om sommaren. En gul klänning behövs alla årstider!

Gul klänning med tulpaner, sydd av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se Foto av Andreas Fagerström. Mönster: New Look 6262 från Simplicity, återbrukat tyg second hand loppis tradera sy sydd sytt sömnad klädsömnad egna kläder klänningar

Klänningen är ärmlös för att kunna bäras när det är som varmast (den syddes ju hettans sommar 2018), eller med en kofta om vintern. Den här vita ullkoftan i 34% mohair är min favoritkombo med ungefär alla klänningar just nu. Jag köpte den på Myrorna i höstas, bytte plastknappen mot en i pärlemor och har sen dess den på mig flera gånger i veckan. Nu var det lite för kallt ute för att fota utan kofta, men det finns en bild i mitt inlägg om KonMari Kläder. Den här klänningen var en av dem som kändes mest tokimeku i min garderob.

Gul klänning med tulpaner, sydd av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se Foto av Andreas Fagerström. Mönster: New Look 6262 från Simplicity, återbrukat tyg second hand loppis tradera sy sydd sytt sömnad klädsömnad egna kläder klänningar

Av restbitarna från klänningen sydde jag förresten en kattkrage till Tofslan, som ni kanske minns!

Klänningen är mitt bidrag till Sypeppen med Sew it Yourself.

Vilka är dina favoritplagg just nu?

Alla foton i inlägget är tagna av min världsbästa Andreas Fagerström.

8 Comments
 • Josefine Folkesson

  20 april, 2019 at 19:14 Svara

  Så himla fin! Varje klänning du syr av det här mönstret tycker jag blir finare och finare (och då var ändå den första superfin).

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2019 at 22:04 Svara

   Vad roligt att höra!! Jag måste verkligen se till att fota av hela batchen innan det är dags att sy nästa!

 • Linnéa

  19 april, 2019 at 08:21 Svara

  Vilken snygg klänning! 😍 Förstår precis varför du föll för det tyget alltså. Just nu har jag en kofta som mitt favoritplagg, men jag har den sällan på mig ändå eftersom den är vit och vitt inte går så bra ihop med att jobba med mindre barn 😅 Det är så svårt att klä sig i de kläder man verkligen gillar om man vill vara rädd om dem, när det finns en stor risk att de blir ”fördärvade” på jobbet.

  • Alicia Sivert

   20 april, 2019 at 09:11 Svara

   Åh, SÅN igenkänning! Alla kläder jag har till vardags måste liksom tåla att vara i en bildsal med lera, färg, gips och vassa grejer som pinnar och hönsnät. Det är det svåra med att konmaria och bara behålla sånt som är fint x’D Men jag har insett att min egen livsstil utanför jobbet också är för slarvig/aktiv för att jag ska kunna vara alltför rädd om kläder. Lite fläckar får det bli helt enkelt, och på jobbet byter jag vita koftan mot en arbetsskjorta :) Hoppas du kan hitta nåt bra sätt att sporta din oftare!

   • Linnéa

    27 april, 2019 at 20:14 Svara

    Förr eller senare klurar jag nog ut hur man får ihop sin jobbklädsel med den privata, men det tar nog ett tag till. Är lite i ett vägskäl där jag inte heller längre vet vad som är min stil eller vad jag gillar. Så då är det lite skönt att kunna att ta på sig gamla ”skräp” kläder på vardagarna och inte behöva tänka så mycket på om jag trivs i dem eller inte för att det praktiska kommer före att ha en stil som man gillar på något sätt.

    • Alicia Sivert

     7 maj, 2019 at 22:01 Svara

     Aah, jag fattar! Men vilken spännande upptäcktsresa du har framför dig att lista ut vad du gillar just nu och hur du får det att passa med ett aktivt jobb! :D

 • Ethel Jonsson

  18 april, 2019 at 09:19 Svara

  Wow! Den sitter ju verkligen som en smäck!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.