den kreativa veckan 30/2018: betonggjutning, fågelbroderi och två lila klänningar

aliciasivert.se sy egna kläder en klänning sömnad sytt klädsömnad diy skapa skapande lila tyg loppisfynd begagnat begagnade tyger återbruk sybingo aliciasivert.se den kreativa veckan sy kläder klädsömnad klänning symaskin janome easy jeans sytt sömnad

Hallooo! Det har blivit dags för nya bloggens första sammanställning av Den kreativa veckan! Allt vardagligt känns lite roligare på en ny plats, i alla fall när den är ett efterlängtat eget hem! Förutom att flytta bloggen med allt det innebar har jag nog haft min mest kreativa vecka på hela året. Det har varit min sista ensamma semestervecka innan Andreas och jag är lediga ihop och kanske hellre åker skärgårdsbåt än tittar på mina tyger, så jag har passat på att bre ut mig! Men vi börjar från början va?


I helgen målade jag alltså en ny header till bloggen och under söndag och måndag flyttades arkivet över och alla länkar gjordes om. Efter att ha strulat extremt mycket i två och ett halvt år gick det helt obegripligt smidigt nu! Hur ser det ut från er sida – har allt funkat?

aliciasivert.se den kreativa veckan gjuta betong med Mikaela Puranen betonggjutning skapa skapande kreativitet diy

På måndagen kom Mikaela hit och höll en betongworkshop för mig! Hon har skrivit en så fantastisk nybörjarguide till betonggjutning som jag rekommenderar alla att spana in, men nu fick jag alltså en lyxig privatkurs! För första gången fattade jag potentialen i att de fortfarande inte gjort någon väg utanför vår hus. Jag som mest brukar klaga på lervällingen insåg att det innebar helt fri workshopyta utan oro för stänk!

aliciasivert.se gjuta betong med Mikaela Puranen betonggjutning skapa skapande kreativitet diy

”Betong består av 80% ballast, det vill säga grus, sand etc, 14% cement och 6 % vatten” föreläste Mikaela.

aliciasivert.se gjuta betong med Mikaela Puranen betonggjutning skapa skapande kreativitet diy

Jag göt för fulla maskiner och hade väldigt roligt. Vad det blev ska ni få se när jag plockat loss alltsammans! Kan ni gissa?

aliciasivert.se gjuta betong med Mikaela Puranen betonggjutning skapa skapande kreativitet diy

aliciasivert.se sy egna kläder en klänning sömnad sytt klädsömnad diy skapa skapande lila tyg loppisfynd begagnat begagnade tyger återbruk sybingo

I tisdags tömde jag köksbordet och drog fram symaskinen. Sen sydde jag nästan hela dagen! Det blev en ny klänning i samma mönster som min rosablommiga, fast mera rätt storlek den här gången!

aliciasivert.se sy egna kläder en klänning sömnad sytt klädsömnad diy skapa skapande lila tyg loppisfynd begagnat begagnade tyger återbruk sybingo

Jag märkte att jag blivit så himla mycket bättre på att inte slarva när jag syr (fast jag frångick instruktionerna ungefär 50% in som vanligt och hittade på resten själv). Kolla vad noggrant jag nålat, hela linningen runt!

Så skrev jag min guide till att överföra teckningar till tyg och passade på att börja brodera en fågel jag varit sugen på. Ser ni vilken?

aliciasivert.se sy egna kläder en klänning sömnad sytt klädsömnad diy skapa skapande lila tyg loppisfynd begagnat begagnade tyger återbruk sybingo aliciasivert.se den kreativa veckan sy kläder klädsömnad klänning symaskin janome easy jeans sytt sömnad

Sömnaden gav mersmak och i torsdags tog jag fram strykbrädan igen. Det gäller ju att sy medan strykjärnet är varmt eller hur en ska säga, och nu hade jag äntligen räknat ut vilka justeringar jag behövde göra i mönstret för att få klänningen att passa. Så jag satte saxen i det fina Strömmatyget jag tidigare visat bland mina Traderafynd.

aliciasivert.se sy egna kläder en klänning sömnad sytt klädsömnad diy skapa skapande lila tyg loppisfynd begagnat begagnade tyger återbruk sybingo aliciasivert.se den kreativa veckan sy kläder klädsömnad klänning symaskin janome easy jeans sytt sömnad

Och vet ni vad? Den blev perfekt! Helt helt perfekt och det finaste jag någonsin sytt – antagligen också ett av de finaste plagg jag nu äger! Jag fick sån mersmak att jag nog ändå måste sy lite under vår gemensamma ledighet…

Hur har ni haft det? Orkar ni skapa något i den här tropikhettan?

Veckans länktips

+ Efter tre månaders paus har jag börjat med Instagram igen! Ni hittar mig på @aliciasivert!
+ Naturum Getteröns instruktioner på hur du bygger en egen fjärilsmatare!

Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av mitt skapande i vardagen – lyckade som misslyckade verk, färdigt, påbörjat så väl som snabba småprojekt. Jag vill inspirera till en mer kreativ vardag och visa skapandets alla skeden, från idé till färdigt alster! Om du vill stötta mig får du gärna följa min Facebooksida!

12 Comments
 • Linnéa

  8 augusti, 2018 at 15:13 Svara

  Underbart tyg på strykbärdan :D

  • Alicia Sivert

   9 augusti, 2018 at 11:49 Svara

   Vad kul att du tycker det! Det var ett ruskigt solkigt gullila tyg innan som jag bytte ut mot detta :)

 • Mikaela

  6 augusti, 2018 at 16:50 Svara

  Haha föreläsningsbilden! Men var så kul, får komma en måndag och spana in hur allting blev!

 • Jeanette

  31 juli, 2018 at 15:37 Svara

  Jag blir så imponerad av ditt skapande, Känns som det aldrig kan ta slut och att det ständigt är i rörelse. Väldigt inspirerande att få följa alla projekt du gör!

  • Alicia Sivert

   2 augusti, 2018 at 16:33 Svara

   Åh vad fina ord, tack så hemskt mycket Jeanette! Och dito! Att se dina bilder är alltid som att åka på en resa själv. Jag tycker mycket om att besöka den hela värld som din blogg är.

 • Cecilia N

  29 juli, 2018 at 15:51 Svara

  Nu länkar jag direkt till den här nya sidan från min egen blogg.

  En sak jag inte gillar här är att i telefonen så hamnar kommentarerna ute på högra halvan och blir onödigt smala och långa.

  Annars verkar allt okej.

  • Alicia Sivert

   2 augusti, 2018 at 16:33 Svara

   Tack snälla Cecilia!

   Jag håller helt med om att kommentarerna hamnar på fel ställe i mobilversionen! Jag har tyvärr inte lyckats hitta om jag kan ställa om det, men jag letar! Tack för att du tar dig tid att klicka runt :)

 • Ida Johansen

  29 juli, 2018 at 14:17 Svara

  Ser superbra ut! Vilken härlig vecka med både mjuk och hård slöjd:)

  • Alicia Sivert

   2 augusti, 2018 at 16:31 Svara

   Tack för att du tagit dig tid att titta runt <3 Ser så mycket fram emot att hänga och handarbeta nästa vecka!

 • Emilia

  29 juli, 2018 at 11:45 Svara

  herregud vad inspirerande! och grattis till flytten till egen sida, det ser super ut!!!
  jag älskar att kika in på din blogg!

  • Alicia Sivert

   2 augusti, 2018 at 16:31 Svara

   Åh vad glad jag blir, tack snälla Emilia!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.