januari förra året: flytt, flytt och Järvsösöm

2019 vill jag inspireras av Fredrika som brukar börja varje månad med att titta tillbaka på samma tid förra året! Så här kommer lite av vad jag gjorde i januari 2018:

januari förra året

Det helt klart största som hände oss i januari och på hela året var att vi lämnade lägenheten vid St Eriksplan, och utsikten över takåsarna…

januari förra året Gustavsberg snö utsikt kvarnbergsskolan

… för att flytta till Gustavsberg, med utsikt över en byggarbetsplats!

januari förra året efter flytt flytta

Under en intensiv tredagarshelg körde vi alla möbler, kartonger, katter och krukväxter tvärs genom stan. Vi möblerade, packade upp, skruvade, och byggde faktiskt en hel sängstomme mitt i oredan!

januari förra året efter flytt flytta

Jag blir så fruktansvärt matt när jag tittar tillbaka på de här bilderna, och vill knappt att de ska nå internets ljus. Men samtidigt tycker jag det är ganska roligt! I efterhand undrar jag hur sjutton vi orkade oss igenom den där helgen, men å andra sidan fick vi snabbt Nya Lyan att kännas som ett hem. Puh!

Jag gjorde en timelapse-film av alltihop och är det någon som njuter av att se oss pusta och skruva kan jag rekommendera den. Själv tittar jag helst på katterna i bakgrunden. De var inte nöjda över den långa bilresan och Vifslan somnade utmattad i bokhyllan så fort vi kommit fram. Men redan dagen därpå var bägge hemmastadda och skulle som vanligt vara med på allt! Fina kissarna.

januari förra året Järvsösöm landskapssöm broderi traditionellt svenskt järvsö historia kvinnohistoria textil textilkonst textilt arv

Mellan flyttlådelossningarna broderade jag Järvsösöm som en del i Jennys utmaning. Jag var väldigt inspirerad, lånade böcker på biblioteket och tänkte på röda tofsar både på vägen till och tillbaka från jobbet.

aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert sivertsson måla målning målningar målat porträtt akvarell akvarellporträtt vattenfärg watercolor watercolour water color colour konst beställning beställa helena januari förra året

Jag målade också ett beställningsporträtt i akvarell.

januari förra året

Och snön, som vänligt avvaktat till efter flytthelgen, föll i veckor utanför fönstret. På vår första promenad träffade vi sidensvansarna och det kändes alldeles märkligt och magiskt att få bo så nära dem.

Sammanfattningsvis kan vi väl säga att jag idag är himmelens glad över att inte vara i samma situation nu som i januari förra året. Men också tacksam för allt jobb vi gjorde då som la grunden för vad vi har idag. Jag är också stolt över att ha pallat med allt vad det innebär att vara nyinflyttad och långtbortflyttad från jobb och familj i ett år. Det var ett läskigt beslut att lämna stan och nog tar pendlingstiden ut sin rätt med mig ibland, men som jag trivs när jag kommer hem och när jag är ledig. Fina lilla Värmdö, hos dig hör vi hemma.

Det var mitt januari förra året! Minns ni vad ni hade för er? Hur har livet förändrat sig sedan dess?

6 Comments
 • Kayla

  12 januari, 2019 at 20:04 Svara

  Vad kul att stanna upp och titta tillbaka på det här sättet <3 Jag kommer ihåg så få detaljer från januari 2018 men när jag jämför helheten känns det som två helt olika liv?! För ett år sedan gick jag sista terminen på gymnasiet; sen dess har jag hunnit ta studenten, flytta hemifrån och plugga en termin på universitet.

  • Alicia Sivert

   12 januari, 2019 at 20:08 Svara

   Wow vad häftigt! Lite så känner jag också fast inte fullt lika dramatiskt med en flytt ;) Coolt när ett år kan förändra så mycket!

 • joré

  10 januari, 2019 at 23:31 Svara

  Ändå mysigt, om än stressigt januari 2018? Hoppas ditt januari i år blir superfint!

  Förra året i januari minns jag att jag var glad ena dagen och djupt ledsen nästa, levde på minnena från julsemestern och försökte förstå mig på vårterminens nya kurser. Gissar att januari i år kommer bli ganska lik, minus humörsvängningarna hoppas jag, haha:)

  • Alicia Sivert

   12 januari, 2019 at 19:22 Svara

   Verkligen!! Bra start på året helt klart :)

   Åh, hoppas du får all kraft och fokusförmåga du behöver för utmaningen med nya kurser och att du kan vila och göra roliga saker när du är ledig! Heja 2019!

 • Ida Johanen

  10 januari, 2019 at 22:12 Svara

  Så fint att minnas tillbaka sådär. Det är ju verkligen fördelen med att blogga, att allt finns kvar när en vill minnas tillbaka. Mitt januari 2018 var minst sagt omvälvande. Jag spenderade tid med min sjuka syster på sjukhuset när hon behövde läggas in för operation, sen tog jag ett positivt graviditetstest och spyorna började:)

  • Alicia Sivert

   12 januari, 2019 at 19:21 Svara

   Det är det! Men jag hade jättemycket hjälp av min bullet journal också och av att gå igenom gamla mobilbilder :) Vi gör så mycket digitalt numera även utan blogg så med lite detektivarbete finns det nog fler minnen att vaska fram än en tror! Däremot är de ju mer utförligt dokumenterade på en blogg. Kanske får du energi och feeling att börja med det eller en dagbok igen någon gång! <3

   Helt otroligt vilken januari du hade och att allt med lilla M började där! Så fint att tänka tillbaka på! Hoppas ändå 2019 års månad är lite mjukare <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.