livet utanför lägenheten

Ska vi ta och snacka om nåt helt annat än lägenheten ett slag? Ja! Juni är en fin månad på många vis och den har hittills varit fylld av små stjärnögonblick (ett uttryck myntat av Wilda) mellan renoveringstimmarna. Här kommer några som fastnat på linsen!

Glass - www.aliciasivert.se

Jag har åkt Djurgårdsbåt för att ha jobbmöte på Liljevalchs, tittat på Anders Petersen-utställningen med bildlärarkollegorna och ätit glass på Götgatan.

Grannkatten Saga - www.aliciasivert.se

Vi har sett elva olika katter i det närmaste grannskapet, varav flera velat gosa. Här är grannens sibiriska katt Saga som brukar ligga och spana på Tofslan och Vifslan genom häcken.

Naturhistoriska riksmuseet - www.aliciasivert.se

Min sista arbetsvecka jobbade jag på Naturhistoriska Riksmuseet där jag höll sommarkurs. Eleverna fick gå på guidad visning av Natur i Sverige, teckna djur ur olika vinklar och skulptera med papier-maché nere i verkstaden medan regnet öste ner utanför. Så mysigt!!

Azurit på Naturhistoriska Riksmuseet - www.aliciasivert.se

En annan dag tittade vi på Skatter från jordens inre och målade mineraler i gouache. Här är en asfin azurit. Det väckte upp mitt stenintresse på nytt och den senaste veckan har jag scannat fossil och råsten-kategorierna på Tradera varje dag. Älskar stenar, älskar växter, älskar djur, älskar Naturhistoriska!

Vattenhjul Gustavsbergs hamn - www.aliciasivert.se

Semesterkänslan infann sig redan innan jag gick på semester, trots massa hårt jobb i juni. Det är effekten av att leva skärgårdsliv tror jag, det känns hela tiden som att man är på utfärd! Hamnen är sitt vackraste jag i juni med turkost hav, gyllene kvällssol på vattenhjulet och blomstrande rhododendronbuskar.

Kelig katt - www.aliciasivert.se

En annan gosig grannkatt.

Brevlåda rhododendron - www.aliciasivert.se

Jag har promenerat runt i området och uppe vid Hästhagen (0bs, ett bostadsområde, inte en faktiskt hästhage fast här finns gott om sådana också). Har plåtat massor av idylliska små kompositioner som denna brevlåda och gamla hus att måla av men också en död måsunge.

Loppisfynd från Guldkanten, loppis i Gustavsberg - www.aliciasivert.se

I måndags knatade jag till Guldkantens loppis och fann både en kruka, en Apotekets senapsburk (jag samlar och använder dem i badrummet) och en klänning att sy om. Pyntade 60 kronor för rubbet.

Grå katt framför rhododendronbuske - www.aliciasivert.se

Här är ytterligare en grannkatt. Den här håller ihop med en likadan svart. Den grå sitter och håller utkik efter gosiga människor, och när den kommer fram för att hälsa springer den svarta ut ur sitt gömställe ur buskarna för att vara med. Så gulligt.

Moln som slarviga penseldrag - www.aliciasivert.se

Vi har sett dussinvis med steglitser ute på ängen bredvid björkallén och en dag var himlen som målad i slarviga penseldrag av täckvitt.

Berså-skål av Stig Lindberg, Gustavsbergs porslinsfabrik - www.aliciasivert.se

I helgen var vi i gamla lägenheten och städade, men efter att ha gjort all renovering och flyttförberedelse i intensivt tempo gör vi detta lite pö om pö. Vi tog paus för att gå till Porslinsfabriken, och köpte en inflyttningspresent till oss själva. Det blev en skål ur Berså-serien, en äggkopp och två böcker.

Lavendel i kasse - www.aliciasivert.se

Sen avslutade vi dagens städning för att åka till Plantagen där jag köpte en hel kasse lavendel. Vi fick också mes oss ett ogräsjärn, en grensåg och en grill som vi invigde på kvällen. Grillen alltså, ogräset kan vänta.

Katten Vifslan i koppel - www.aliciasivert.se

Vi har haft Vifslan ute i koppel och nu vill hon aldrig göra något annat än att gå ut och nosa sig tre varv runt förrådsboden.

Skata vid blomlåda med lavendel - www.aliciasivert.se

Röd båt i Farstaviken - www.aliciasivert.se

Och så har livet utanför lägenheten varit, hittills i juni! Nu har jag ju semester och en massa lösa planer att ignorera eller ge mig i kast med. Roligast känns ändå att ha tid och lust att blogga igen för typ första gången i år. Hoppas ni också hinner med vad ni längtat efter i juni! Och att ni får klappa lika många katter.

Tags:
6 Comments
 • Linnéa

  2 juli, 2019 at 10:55 Svara

  Det är nästan lite farligt att ta ut sina katter i koppel. Har man väl låtit dem smaka lite på ”kakan” vill de ha resten med. Varje dag när jag skulle gå till jobbet när vi bodde i den gamla lägenheten satt det två katter vid dörren som gjorde sig redo att gå ut på promenad. Så jag ångrar nästan lite att jag lärde mina att man kan gå ut, även om det är väldigt mysigt att göra det 😅

  • Alicia Sivert

   3 juli, 2019 at 09:58 Svara

   Jaa, men tanken var att de skulle få gå ut själva sen när de vant sig lite! Men nu vet vi inte alltså, Vifslan ÄLSKAR det men hon är så himla aggressiv mot andra katter :'( Vill inte att hon ska göra sig illa och inte heller göra illa någon annan… Efter en dramatisk söndagskväll som slutade med stelkrampsspruta och penicillinkur för mig och Andreas har hon utegångsförbud, minst sagt!

   • Linnéa

    23 juli, 2019 at 10:52 Svara

    Det är en svår balans mellan att låta dem kunna vara ute för att de tycker om det och den egna viljan att ha en oskadd katt. Ni kommer säkert på vad som funkar bäst för er efter att ha testat er fram. När vi bodde på bottenplan med uteplats fick de gå på uteplatsen i koppel som satt fast i ett element på insidan. De fastnade ju i grejer och man fick gå och lösgöra dem, men det var värt det eftersom de aldrig kunde gå längre än vad kopplet tillät.

    • Alicia Sivert

     3 augusti, 2019 at 11:18 Svara

     Ja, jag hoppas det ska reda ut sig med tiden. Just nu har vi lite paus så alla får finna sig i livet i lägenheten. Kanske gick det lite fort. Men jag kommer nog alltid vara orolig för henne när hon är ute <3

 • Jaquline Hultman

  26 juni, 2019 at 20:41 Svara

  Så härligt inlägg :D Alltså vilka charmiga katter allihop! Jag brukar gå på katt-jakt när jag är hemma i Småland efter mina katt-kompisar för att få lite keltid :’D

  • Alicia Sivert

   27 juni, 2019 at 08:53 Svara

   Tack, vad roligt att du tycker det!!
   Alltså jaaa <3 Hatar att komma för sent men kan komma för sent till vad som helst om jag hittar en katt att förfölja x'D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.