mina 53 sommarplaner

Idag börjar mitt sommarlov! 53 lediga dagar att arbeta med lägenheten, skapa, läsa och vila upp mig efter en väldigt tuff vår. En vår full av problemlösning och sorg på jobbet när kollegor får gå och lokaler sägas upp. En vår av rensning, renovering och omställning när vi flyttade för tredje gången tillsammans. En sommar som nu lovar långa, lugna stunder på altanen, nattdopp, utflykter, kreativitet och återhämtning.

Frukost och sommarplaner, foto av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Såhär såg det ut i morse, när jag åt min första lovfrukost på altanen och listade sommarplaner.

Jag samlar alltid på saker att göra, inte för att fylla min lediga tid med måsten utan för att jag blir lugn av att få hålla på. En lista över drömprojekt och resmål gör det enklare för mig att navigera genom en oplanerade stunder. Därför brukar jag skriva ihop ett 50-tal sommarplaner varje år, en för varje ledig dag.

Pioner, teckning av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

I sommar vill jag:

Teckna både inne och utomhus.
Sy nya dynor till utemöblerna.
Bjuda hem vännerna från jobbet.
Gå på promenad med alpackor.
Se Lisa Ekdahl live.
Besöka Artipelag.
Resa längre norrut än jag någonsin gjort förr.
Åka på dagsutflykt till Nyköping och se Lenke Rothman-utställningen.
Klippa rosor ur egna buskar och samla glasflaskor att använda som vaser.

Alicia Sivertsson, foto av Andreas Fagerström

Åka skärgårdsbåt.
Fara till Värmdö kyrka och måla av klockstapeln.
Sitta under taket på altanen och lyssna på regnet.
Provsy ett nytt klänningsmönster.
Olja in utemöblerna.
Gå på loppis i jakt efter en helkroppsspegel.
Färdigställa KonMari efter att ha slarvat lite under flyttpackningen.
Rensa ogräs på grusgången.
Måla köksluckorna.
Åka till Ulriksdals slottsträdgård till sist.
Plantera vinbärsbusken djupt i marken.
Läsa ut Harry Potter-serien.

Akvarellskisser av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Måla stilleben.
Gå på promenad med Vifslan i koppel.
Sy om en klänning till en kjol.
Läsa Hunger Games.
Se Vasas Flora och Fauna live.
Gå på Naturhistoriska, för jag får aldrig nog.
Åka till Nykvarn på Ingarö.
Fara till Nora gård, gärna i sällskap av Ellinor.
Ha gäster nästan jämt, för nu får vi äntligen plats.

Grannkatt, foto av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se
Klappa grannkatter och hunden Molly.
Spackla plugghål i badrummet.
Måla med gouache.
Nattbada vid gästbryggan.
Skissa på möbelkonstruktioner som uppfyller alla våra drömmar och behov.
Hälsa på Thea och Ethel.
Måla altanräcket vitt så det matchar balkongerna.
Göra moodboards för våra nya rum.
Sy kuddar i sammet.

Nyponros, foto av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Måla klädkammaren.
Koka saft på innergårdens fläderblommor.
Gå på Nationalmuseum och titta på 1800-talets konst (så långt kom vi aldrig sist).
Samla stenar att måla av.
Prova på silverlera.
Måla golvlister.
Gå på så många guidade Värmdöturer jag bara kan och hinner.
Fika eller äta picknick vid vattnet.
Sy byxor.

Grind, Gotland. Foto av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Göra mitt yttersta för att renovera färdigt och hinna åka till Gotland.
Måla en stor akvarell.
Börja samla material till ett lapptäcke.
Spela Red Dead Redemption 2 när det regnar.
Måla pinnstolarna gröna.

Vad planerar du för dina lediga sommarstunder?

Tidigare sommarplaner

52 sommarplaner från 2018
Sommarplaner jag genomförde 2018
50 sommarplaner från 2017
Sommarplaner jag genomförde 2017

12 Comments
 • Wilda

  27 juni, 2019 at 19:12 Svara

  Så mycket inspirerande planer som alltid! Jag har väldigt lite på min lista men så ska jag ju också jobba i åtta veckor framöver. Om jag får en lucka ska jag kika om ni är hemma för besök då :)

  • Alicia Sivert

   3 juli, 2019 at 10:03 Svara

   Så spännande med jobbet Wilda! Önskar dig kraft och lycka till och hoppas att det blir roligt och lärorikt. Närhelst du vill är du välkommen hit <3

 • Illianas

  27 juni, 2019 at 08:26 Svara

  Låter som att du har många härliga planer inför sommaren! Blir själv peppad på att göra en massa av sakerna på din lista, men kommer nog mest hinna med att bygga nytt vindskydd till hästarna och renovera verandan 😂
  Åker du/ni norrut så är ni mer än välkomna att hälsa på hos oss, även om vi bor nästan parallellt med Östersund så det blir inte så mycket mer norrut!

  • Alicia Sivert

   27 juni, 2019 at 09:00 Svara

   Vad roligt att du fick inspiration, och era byggprojekt låter också roliga! :D

   Ååh, det hade jag så gärna! Jag ska upp och hälsa på Thea faktiskt, så jag åker tåget direkt till Umeå. Men det vore en dröm att komma till er någon gång!

 • Jaquline Hultman

  26 juni, 2019 at 21:25 Svara

  Jag älskar detta!! Jag blir lätt lite stressad inför en stor ledighet för den mycket dumma anledningen: Hur ska jag bäst ta tillvara på detta? Så dumt! Det här passar mig perfekt!! :D Det ska jag ta tag i och göra innan jag blir sommarledig också. Jag tar nog och ”snor” några av dina härliga grejer till min lista också!

  • Alicia Sivert

   27 juni, 2019 at 08:59 Svara

   Exakt så är jag också!! Måste alltid prestera. Vet ju att det är dumt i grund och botten, men såhär får jag både lite roliga och tråkiga saker gjorda och slipper ångesten – så det funkar bra för mig! :) Vad roligt att du fick egna idéer, jag skulle gärna läsa en liknande lista från dig!

 • Linnéa

  23 juni, 2019 at 11:58 Svara

  Jag föredrar att ha lite lösa planer och kanske inte riktigt så många olika planer som du har 😅 Jag blir bara stressad av att ha för många olika tankar på möjliga sommarplaner. Blir de inte av får blir jag typ lite besviken att jag inte hann med att göra allt, trots att jag är medveten om att man inte kan göra allt. Därför är det bättre att hålla saker lite öppet genom att inte göra allt för många planer.

  • Alicia Sivert

   24 juni, 2019 at 10:36 Svara

   Haha, jag fattar det! Tror det är den rimliga känslan när man har semester, men jag är nån slags undantag. Blir lugn och glad av den här listan – men varje år när jag delar med mig är den övergripande reaktionen från alla andra att man får stresspanik ;) För mig är det motiverande och större sannolikhet att saker blir av om jag skriver listor såhär. Och lite som en rolig lek att se vilken grej jag kan bocka av idag. Men jag ska såklart slappa som fan också! :D

 • Cecilia N

  20 juni, 2019 at 21:12 Svara

  Jag ska åka till Gotland,
  Jag ska spinna offentligt. (Arnäs sockenstuga på måndag.)
  Sticka. Helst klart med en presenttröja. Gärna nåt skoj.
  Hålla utkik efter Fredrikas sybingo och utmanas av den.
  Gärna bada.
  Åka på nån liten utflykt i närområdet.
  Gå på konsert 7/7 kl 19 med Linnea Henriksson.

  Hur långt norrut har du varit? Till Örnsköldsvik? Välkommen!

  • Alicia Sivert

   24 juni, 2019 at 10:33 Svara

   Det låter som väldigt fina sommarplaner! Sybingot är jag också peppad på, idag kom det äntligen!

   Jag har släkten i Jämtland, och av någon anledning har jag aldrig kommit förbi dem. Så Östersund är min hittillska norrpunkt! Det ska vi ändra på – har alltid drömt om att få uppleva resten av det här landet :)

 • Ida Johansen

  20 juni, 2019 at 18:39 Svara

  Alltså jag vet inte om jag ska bli stressad eller glad över din sommarlista:) Låter så härligt alltihop! Mina planer består mest av att jaga barn, gosa med samma barn och att hinna med att sticka en maska eller två däremellan. Men jag och maken brukar ha ett litet ”sommarbingo” varje år där det bland annat brukar stå våffelfika och nakenbad:)

  • Alicia Sivert

   24 juni, 2019 at 10:31 Svara

   Meeen vilken rolig idé med ett sommarbingo, särskilt när det är gemensamma aktiviteter! Det ska jag föreslå för Andreas!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.