mina 52 sommarplaner: det här har jag gjort!

Stenstrand Gotland aliciasivert.se

När jag gick på semester vid midsommar, listade jag mina mina 52 sommarplaner för lika många lediga dagar. För mig som håller högt tempo i vardagen kan det nästan innebära en större stress att plötsligt bli helt ledig. Som att jag har så mycket jag velat göra så länge att jag nu inte kommer på en enda grej. Därför samlar jag ofta kreativa och husliga projekt, utflyktsplaner och upplevelser i långa listor inför en ledighet. När jag sen inte vet vad jag ska ta mig för är det en trygghet att kunna söka bland planerna. Jag har inget krav på prestation, utan ser listorna som inspiration, men precis som förra året är det många punkter som blivit avbockade! Idag tänkte jag gå igenom vilka.

36 sommarplaner jag genomfört

I sommar har jag:

aliciasivert.se värmdö djurö djuröbron stockholms skärgård mina 52 sommarplaner - det här har jag gjort
Tagit bussen längre ut och upptäckt Värmdö.
Gått på marknader och letat lokalt hantverk.

Ätit delicatobollar och druckit termoskaffe på södergående tåg.
Gått på Tivoli och (inte) vunnit tröstpris.
Strosat längsmed en kaj i Köpenhamn.
Fast mer haltat än strosat eftersom jag hade så bisarrt mycket skavsår!

vykort museum aliciasivert.se mina 52 sommarplaner
Köpt inspirerande vykort på alla museum jag besökt.
Det här har verkligen blivit museibesökens sommar. Jag har varit på Zoologiska museet, Geologiska museet och Glyptoteket i Köpenhamn, på Thielska galleriet, Liljevalchs, Moderna Museet, Postmuseum, Forum för Levande Historia, Fotografiska, Gustavsbergs konsthall, Färgfabriken, Eskilstuna Konstmuseum och besökt öppna konstnärsateljéer i porslinsfabriken.

Gått på Postmuseum och sett utställningen med broderade frimärken.

Bakat fredagspizza och tittat om på Breaking Bad.
+ Better Call Saul som är precis lika bra!

Satt upp en spaljé på balkongen och lett vildvinet rätt.
Firat fem år tillsammans med Andreas.
Bjudit hem vänner och lurat ut dem på skogspromenad.
Strosat på lokala Värmdöloppisar.

nora gård gårdsloppis sylt gårdsbutik loppis värmdö aliciasivert.se
Besökt Nora gård.
Och fått massor av måleriinspiration, bland annat av det lilla svinhuset intill stallet.

Tittat på alla Harry Potter-filmer.
I alla fall sju av åtta!

aliciasivert.se katt med katt katten vifslan andreas
Gått ut med Vifslan i koppel.

Om en byter ut ”gått” mot ”halvsprungit”. Vi har lite kvar innan hon tycker det är mer roligt än läskigt, men jag tror att vi kommer komma dit!

Rensat och sorterat bland mina tyger, vikt och märkt upp till vilka projekt de är tänkta.
Förutom museibesökens sommar har jag haft sömnadens sommar. I början av ledigheten sorterade jag och tänkte ut vad jag ville göra med alla tyger. Efter att ha sytt upp en del av planerna och investerat i många nya löpmeter loppistyger i mönstrad bomull och mjukaste sammet behöver jag göra en ny sorteringsinsats!

Rensat och sorterat chiffonjéns sexton smålådor och fyra stora.
Sorterat köksskåpen bredvid kylen.
Putsat fönstren och torkat väggarna.
Fotat av hur det ser ut här hemma sen vi bott in oss.

Jag har köpt en ny kamera och kan äntligen ta vidvinkelbilder igen! Snart ska jag visa er sängen vi byggde i januari.

Katt i fönster, gouachemålning av Alicia Sivertsson aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert katter gul katt röd katt tittar ut titta ut genom fönster måla målning målningar vattenfärg gouache gouachemålning water colour watercolour water color watercolor
Provat på att måla med gouache.
Påbörjat en ny akvarellbok för sommarens bilder.

Löst korsord med morfar.
Strosat på stranden och letat snäckor att teckna av.
Samlat slipade glasbitar på Gotlandsstranden.

monthly makers skapande kreativitet umgänge gemenskap vänskap inspiration bloggande bloggvärld bloggemenskap matfoto
Träffat några av Monthly Makers-värdarna igen.
Letat keramiker att beställa mattallrikar av.

sy kläder aliciasivert.se mina 52 sommarplaner

Sytt sytt sytt av alla tyger jag köpt på Tradera i juni.
En t-shirt, ett par shorts, fem klänningar och massor av småprojekt har blivit till under min symaskin i sommar. Jag lyckades kryssa alla Sybingo-rutor och har lärt mig massor!

Spelat sällskapsspel med mina bröder.
Det blev bara en bror men vi fick med oss vår mor, min sambo och jag vann!

Läst jättemycket av och om Tove Jansson.
Dockskåpet, Resa med lätt bagage och Solstaden. Jättemycket är en subjektiv benämning men för mig som nästan aldrig läser längre har det varit värdefulla sidor.

aliciasivert.se våffelmakeriet och second hand värmdö gustavsberg våffla våfflor mina 52 sommarplaner - detta har jag gjort
Ätit våfflor.
På mysiga Våffelmakeriet naturligtvis!

Plockat vilda buketter i skogen vid Kvarnsjön.
Broderat Dumbledorecitat i korsstygn.
Bytt sticklingar och strosat i växtbutiker.
Lärt mig mer om vilda växter som går att äta.

Fixat min hemsida (på riktigt den här gången).
Den här punkten skulle ju kunna stå för sig på en hel sommarlista egentligen. I slutet av juli skeppade jag över nio års innehåll från blogspot till min egen domän. Bakom en ganska oförändrad, ofärdig och fortfarande buggig yta ligger oändliga timmar av jobb, pill, slit, svett och tårar. Jag är inte helt nöjd med hur hemsidan blev, men jag är fruktansvärt stolt över min insats och över att äntligen ha påbörjat resan mot vad jag vill ha!

mormor kryckor katt aliciasivert.se

3 sommarplaner som kom i kläm

En del planer innefattade sällskap av min lilla mormor, som tyvärr varit dålig i benet och behövt en annan sorts ompyssling i sommar. Därför har jag inte:

Skämt bort mormor med nybakat bröd precis som hon alltid gjort för oss.
Ätit glass vid Vamlingbolaget och köpt bullar från bageriet i Hamra.
Gått på Liljevalchs och se Lars Lerin-utställningen med mormor.

Men däremot sett Lars Lerin-utställningen två gånger i andra konstellationer, köpt Visbybullar till mormor på väg från ett sjukhusbesök och skämt bort henne på helt andra vis.

strand Gotland aliciasivert.se

14 sommarplaner jag sparar

Sen har vi 14 sommarplaner som inte blivit av. En del sparar jag till i höst, andra till nästa år:

Teckna mer med bläck och stålpenna.
Friluftsmåla i Riddersvik.
Måla en snäcka två gånger.
Filma i Gustavsberg.
Teckna på Naturhistoriska Riksmuseet.
Lära mig använda silverlera och skapa egna smycken.
Sy kaninklänningen jag aldrig hann med i påskas.
Bygga en tavellist till vardagsrummet.
Plocka upp arbetet med mitt instruktions- och materialkit för att börja brodera.
Läsa ikapp min Lantlivsprenumeration som jag aldrig hann med förra året.
Påbörja ett nytt, stort broderiprojekt.
Cykla eller långpromenera till Artipelag och se Bloomsburyutställningen.
Besöka Slottsträdgården Ulriksdal.
Fortsätta teckna även sen Teckningsutmaningen tagit slut.

Och det var lite av min sommar så som jag hade förutspått den och så som den blev! Nu samlar jag höstens tankar och längtan i nya listor, att ha som trygghet och inspiration.

Har ni genomfört era planer den här sommaren?

14 Comments
 • Thea

  23 september, 2018 at 22:49 Svara

  Vilken magiskt fin sommar du verkar ha haft! Blir så imponerad av både din energi och utbudet av saker att göra i din närhet. Och så klokt att se det som inspiration och inte som måsten. Jag tycker också det är himla skönt att ha idéer ”sparade” för dagar då planerna kanske inte kommer av sig själv, men i år var det knappt så jag orkade med pga värmen. ALLTSÅ. Borde kanske skriva en vinterlista istället? Haha!

  Är himla nyfiken på vilken av de åtta HP-filmerna du inte såg, haha!? Och blir himla sugen på att komma och hälsa på dig, för även om jag inte alls trivs i Stockholm pga ljud och folk och fart så verkar det väldans mysigt om en bara kommer ut en bit <3 Nu ska jag läsa ikapp allt fint du gjort och skapat och tänkt sedan jag kikade in i bloggosfären senast – ser fram emot det <3

  • Alicia Sivert

   24 september, 2018 at 18:27 Svara

   Jamen värmen, jag vet!!! Det var så tungt i sommar alltså och mycket som jag inte orkade eller bara gjorde halvhjärtat. En vinterlista låter som en jättebra idé och jag har planer på att göra en för hösten om jag någonsin hinner, hehe.

   Haha men jag hann inte med den sista innan jag redovisade listan! Det var inte mer kryptiskt än så – men nu har jag sett den också ;)

   Och du skulle vara så evigt evinnerligt oändligt hjärtligt välkommen hit närhelst du skulle vilja! Jag drömmer om att besöka er också men undrar om jag någonsin kommer åka tillbaka till Stockholm om jag gör det!

 • Wilda

  16 september, 2018 at 08:05 Svara

  Åh enastående! Jäklar vilket driv du har. Och att ens komma på allt detta. Blev sugen på att börja skapa en bucket list med såna här saker nu. Jag och Daniel har en gemensam, men vore ju roligt att ha en egen också. ❤️ Så fint att jag fått vara en del av detta i sommar och att ha fått se ert nya hem om så bara för en stund. + bilden på Andreas och Vifslan 😍 Sååå fin.

  • Alicia Sivert

   24 september, 2018 at 18:21 Svara

   Jaa, ååh, vad roligt att du blir inspirerad att göra en egen! Vi har börjat prata om att göra en gemensam, haha! Du och jag kompletterar varandras idéer på något vis <3

 • Elin

  15 september, 2018 at 09:28 Svara

  Det låter som en härlig sommar! Jag gillar verkligen listor och att pricka av allt som är gjort. Ibland känns det som om jag inte får någonting gjort alls, och då är listorna trevliga att titta tillbaka på. Som ett bevis på att jag inte bara sitter och slösurfar och drömmer mig bort.

  • Alicia Sivert

   24 september, 2018 at 18:19 Svara

   Jamen EXAKT! Jag är urusel på att minnas vad jag gjort – men världsbäst på att komma ihåg vad jag missat. Listor att checka av är verkligen både inspiration och bekräftelse :)

 • Christina

  15 september, 2018 at 08:01 Svara

  Jag har målat, tecknat, skissat och tagit tillvara på varje kreativ semesterminut! Är så nöjd att jag lyckades fylla en hel skissbok från semestern i Portugal. Nu gäller det att fortsätta vara kreativ i höst och vinter.

  • Alicia Sivert

   24 september, 2018 at 18:17 Svara

   ÅH vad fantastiskt att höra, det gör mig så glad! Jag känner att jag latat mig med tecknandet, men tänker försöka ta igen det i oktober :)

 • Mikaela

  13 september, 2018 at 18:19 Svara

  Vad du hunnit med! Fint att få varit en del av några av planerna :) Jag bockade nog av ganska mycket ändå, men hade önskat lite mer skapande kanske, men har ju ändå målat friluftsakvarell och keramikat lite!

  • Alicia Sivert

   24 september, 2018 at 17:50 Svara

   JAA, så glad att få ha delat höjdpunkter med dig! Nästa sommar vill jag måla mer friluftsakvarell ihop! Det var så stillsamt och sprittande inspirerande på samma gång <3

 • Ida Johansen

  13 september, 2018 at 12:27 Svara

  Oj vad du har hunnit med! Jag hade inte så många mål eftersom jag visste att det skulle bli en tung sommar (visste dock inte att den skulle bli så olidligt varm). Men jag kom äntligen till Dalarna, vilket jag har velat länge! Och jag har tagit hand om mig själv, maken och magen så det blev ju bra ändå:)

  • Alicia Sivert

   24 september, 2018 at 17:49 Svara

   Nästan viktigast att fokusera på överlevnad i en sån här hetta med gravidmage! Tycker du gjort precis allt som krävs av dig, men förstår också att du längtar efter mer kraft och tid till egna drömmar framöver! Hoppas skrutt lär sig tycka det är det bästa som finns att sitta med vid skaparjuntor och ge sig ut på äventyr med päronen! Kram på er alla tre!

 • Ethel Jonsson

  13 september, 2018 at 10:25 Svara

  Du är så inspirerande. Blir helt varm av den här listan och allt du hunnit med, vilken sommar! <3

  • Alicia Sivert

   24 september, 2018 at 17:47 Svara

   Gud vad glad jag blir, tusen tack Ethel! Blir så glad att det kan föda kraft eller inspiration att läsa!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.