mina 53 sommarplaner – detta har jag gjort!

Första semesterdagen i juni listade jag mina 53 sommarplaner för lika många lediga dagar. Nu är jag tillbaka på jobbet sedan mitten av augusti. Sommaren hänger ju kvar ett tag till verkar det som, men planerna förändras när augusti övergår till september. Här är vad jag hunnit göra!

Jag har:

Alpackapromenad på Norrängens alpackagård - www.aliciasivert.se
Gått på promenad med alpackor.
Check på den! Här ser ni mig och Steffie. Jag förstår att det uppstår vissa frågor, men bara lugn! Jag jobbar för fullt med blogginläggen från resan.

Sett Lisa Ekdahl live.
Suttit under taket på altanen och lyssnat på regnet.
Sytt om en klänning till en kjol.
Gått på Naturhistoriska, för jag får aldrig nog.

Kokat saft på innergårdens fläderblommor.
Nästan i alla fall. Just innergårdens fläder var förpestade av bladlöss, men jag har kokat på fläder från några vänners kolonilott och syrenblommor från innergården! Andreas har också gjort körsbärssaft på våra egna körsbär. Vilken livskvalitet!

Västerdrottningen Thea i solnedgången - www.aliciasivert.se

Rest längre norrut än jag någonsin gjort förr.
Hälsat på Thea och Ethel.
Och haft mitt livs semester! Så många ögonblick att spara! Här kan ni läsa Theas berättelse om dagarna. Min dröjer lite för jag har 600 bilder att gå igenom.

Samlat stenar att måla av.
Både längsmed Västerbottens landsvägar, i museishoppar och på Tradera.

Gått på så många guidade Värmdöturer jag bara kunnat.
Hittills har jag lärt mig om bebyggelsen på Sandön, Hästhagen och de södra bruksgatorna i Gustavsberg, Säby – Skärgårdens största gravfält och Gustavsbergs porslinsfabrik – historien och arkitekturen. Kvar är Höjdhagen Gustavsberg!

Fikat eller ätit picknick vid vattnet.
Spelat Red Dead Redemption 2 när det regnar.
Bjudit hem vännerna från jobbet.
Besökt Artipelag.

Klappa grannkatter, två katter på en bänk - www.aliciasivert.se / sommarplaner

Klappat grannkatter och hunden Molly.
Jo, det kan ni ge er på! Den svarta ovan gosar jag dessutom med i väntan på bussen typ varje morgon.

Nattbadat vid gästbryggan.
Fast man inte får!

Gått på loppis i jakt efter en helkroppsspegel.
Utan resultat tyvärr, så efter 1,5 år utan helkroppspegel köpte vi två nyproducerade. Däremot har det varit en bra loppissommar i alla andra avseenden och jag har fyndat friskt!

Rensat ogräs på grusgången.
Gått på promenad med Vifslan i koppel.
Haft gäster nästan jämt, för nu får vi äntligen plats.
Sett Vasas Flora och Fauna live.
Farit till Nora gård.

Klädkammare med ljusgrön väggfärg - www.aliciasivert.se

Målat klädkammaren.
Målat golvlister.
Spacklat plugghål i badrummet.
Hell to the yes! Inga större renoveringsprojekt kvar nu, lite detaljmåleri och möbler vi vill rusta upp men no more dubbelspackling eller sågande av hålkärlslist. Ovan är en sneak peek av klädkammaren.

Gått på Nationalmuseum och tittat på 1800-talets konst.
Sytt kuddar i sammet.
Det blev så fint, vänta tills jag hunnit fota ska ni få se!

Tecknat både inne och utomhus.
Klippt rosor ur egna buskar och samlat glasflaskor att använda som vaser.
Åkt skärgårdsbåt.
Till Runmarö och Sandön!

Första flygturen, akvarell av en död måsunge av Alicia Sivertsson 2019 - www.aliciasivert.se

Målat en stor akvarell.
Första flygturen på 36 x 25 cm som är större än jag brukar måla.

Åkt till Nykvarn på Ingarö.
Men misslyckats med att hitta den förmorrade kvarnen som jag tänkt måla av. Någon ortsbo som hänger här och vet var man ska leta?

Läst ut Harry Potter-serien.
Nässstan check på denna, är fortfarande på bok 7.

Gjort mitt yttersta för att renovera färdigt och hinna åka till Gotland.
Har lyckats med första halvan men ej den andra. Vi var färdigrenoverade i början av den gemensamma semestern men det blev ändå inget Gotland pga morföräldrar som mått skruttigt. Vi gör ett nytt försök i höst!

Sytt byxor.
Mina Monsterabyxor!

Sommarnatt i skärgården - www.aliciasivert.se

35 av 53 sommarplaner alltså! Inte illa pinkat ändå. Nu gör jag inte dessa listor för att jag har som mål att hinna med allt som står på dem, utan mer som ett styrmedel genom ett block av mycket ledig tid. De hjälper mig fokusera min energi och dämpar rastlösheten när jag inte kommer på vad jag ska göra. Fast just den här sommaren har rastlöshet i sanning inte varit något problem. Jag känner det som att jag antingen renoverat eller varit totalt utslagen av utmattning, men det är heller inte hela sanningen. Många utflykter och två resor har jag gjort, till Sala och till Västerbotten, som fyllt på reserverna med så mycket kraft och minneskortet med så mycket bilder. Nu längtar jag efter ro att sammanställa och berätta allt för er. Tack sommaren 2019, för allt du blev och gav!

Sommarplaner jag stryker eller sparar:

Sy nya dynor till utemöblerna.
Åka på dagsutflykt till Nyköping och se Lenke Rothman-utställningen.
Fara till Värmdö kyrka och måla av klockstapeln.
Provsy ett nytt klänningsmönster.
Olja in utemöblerna.
Färdigställa KonMari efter att ha slarvat lite under flyttpackningen.
Måla köksluckorna.
Åka till Ulriksdals slottsträdgård till sist.
Plantera vinbärsbusken djupt i marken.
Måla stilleben.
Läsa Hunger Games.
Måla med gouache.
Skissa på möbelkonstruktioner som uppfyller alla våra drömmar och behov.
Måla altanräcket vitt så det matchar balkongerna.
Göra moodboards för våra nya rum.
Prova på silverlera.
Börja samla material till ett lapptäcke.
Måla pinnstolarna gröna.

Hur är det för er? Har ni hunnit med vad ni planerat i sommar?

12 Comments
 • Jaquline Hultman

  4 september, 2019 at 14:44 Svara

  Det där är ju en helt makalös selfie alltså! :’D Ser fram emot det inlägget ;) Låter som en magisk sommar!

  • Alicia Sivert

   9 september, 2019 at 09:22 Svara

   Haha ja, kommer behöva bli minst två med bara alpackor – jag har så många bilder! x’D

 • Linnéa

  29 augusti, 2019 at 18:41 Svara

  Av de 4 planerna jag hade skrivit ner att göra i sommar gjorde jag två. Jag hade tänkt sy två plagg i sommar som inte blev av. Klänningen hittade jag inget mönster till och byxorna (som jag hade mönster till) hitta jag inget tyg som passade till. Men jag gick på museum med mormor och åkte till Marstrand som planerat.
  Även om jag inte skrev ner fler planer så känns det inte som jag hann med allt jag egentligen hade velat göra. Jag var förvisso rätt trött i sommar, så det var nog en anledning till att jag inte hade orken till att göra allt jag tänkt.

  Bra jobbat med att hinna med så många olika saker!

  • Alicia Sivert

   1 september, 2019 at 17:15 Svara

   Vad tråkigt att höra att du varit trött i sommar och att det känns som att du inte hann med allt du velat. Jag hoppas verkligen du kan få en inspirerad och energirik höst istället att ta igen både utflyktsmål och kreativa projekt du drömmer om! Jag tycker verkligen det borde vara obligatoriskt med höstlov, så alla hann känna att det fanns ledighet kvar när sommaren tog slut.

   • Linnéa

    3 september, 2019 at 19:05 Svara

    Det hade ju varit en dröm att få ha lite höstlov alltså!

 • Cecilia N

  28 augusti, 2019 at 16:54 Svara

  Jag tror jag hade velat bada mer (än två gånger), men väder och lust och annat måste ju synka.

  I övrigt har jag nog haft en sån sommar som jag ville.

  Red deadcredemption: såg du Bernadette Banners tolkning av den?

  • Alicia Sivert

   29 augusti, 2019 at 08:15 Svara

   Ja bada känner jag alltid att jag gjort för lite när hösten kommer och det blir för kallt. Har du någon möjlighet att göra det nån kväll eller helg än? Här verkar i alla fall sommarvärmen hålla i sig rätt bra!

   Nej det har jag inte sett, men pratar vi inte om olika saker nu? Fick upp en fantastisk klänning när jag googlade, som kallades ”red death”. Red Dead Redemption är ett cowboy-tv-spel :P

   • Cecilia N

    30 augusti, 2019 at 22:25 Svara

    Det kan mycket väl vara så. Jag är inte insatt och visste inte att det fanns två saker med så lika namn. Jag tror det är en bok eller filmserie som hon är inspirerad av.

    • Alicia Sivert

     1 september, 2019 at 17:14 Svara

     Nej det är ju inte helt lätt att veta! Fin klänning i alla fall, väldigt häftigt hantverk :)

 • Ida Johansen

  28 augusti, 2019 at 08:59 Svara

  Hej och hå vad roligt det låter med din sommar! Jo ja, min sommar blev väl ungefär som planerat. Hade väl önskat mig lite mer utflykter men orken har inte riktigt funnits. Jag har däremot varit duktig på att gör lite, även när jag inte orkar allt. Till exempel har jag tagit korta promenader och stannat och njutit av naturen, istället för att avfärda promenadplanerna helt för att jag inte orkar ut på den långa promenaden som jag önskade:)

  • Alicia Sivert

   29 augusti, 2019 at 08:13 Svara

   GRYM DU ÄR IDA!!! Bravo! Jag tror också det är lätt att begränsa sig för att ambitionen alltid är att göra 100%, eller en hel timme, eller vad man nu mäter efter. Ibland är det viktiga att bara bryta det man gör för att gå ut. En kvarts promenad eller bara för att sitta under ett träd istället för under ett tak. Du är så stark och inspirerande, heja dig <3

   • Ida Johansen

    29 augusti, 2019 at 08:38 Svara

    Åh tack! Ja precis. Lite är också något:)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.