Monsterabyxor sydda av en återbrukad gardin

Monsterabyxor sydda av en återbrukad gardin - www.aliciasivert.se

Hela sommaren har jag svettats och förbannat att jag inte har några svala kläder. Ett par vida, lösa byxor har jag saknat när hettan fått tyget att klibba sig mot knävecken.

Monsterabyxor sydda av en återbrukad gardin - www.aliciasivert.se

Så den sista semesterveckan knåpade jag ihop ett par Monsterabyxor! Sydda av en tunn bomullsgardin jag fått av min vän Emmeli. Med motiv av svartvita blad från bland annat monstera mot grön botten.

Monsterabyxor sydda av en återbrukad gardin - www.aliciasivert.se

Mönstret är min favorit, skapat av @designbyethel. Ni har tidigare sett mig tolka det som gröna byxor med bladmönster (jag anar ett tema här), rhododendronbyxor och shorts. Den lejongula t-shirten sydde jag i augusti förra året.

Monsterabyxor sydda av en återbrukad gardin - www.aliciasivert.se

Monsterabyxor sydda av en återbrukad gardin - www.aliciasivert.se

Nog är det typiskt mig att fixa svala sommarbyxor lagom till att augusti börjar med regn och ruskväder, men nu är jag i alla fall redo för varma höstdagar och kommande somrar!

Har du saknat något plagg i sommar?

Alla foton är tagna av Andreas Fagerström ❤

9 Comments
 • Wilda

  22 augusti, 2019 at 11:53 Svara

  Åh vad mysiga och stiliga! Så fint <3 Jag har saknat något liknande.

  • Alicia Sivert

   29 augusti, 2019 at 08:21 Svara

   Tack Wilda <3 Dessa skulle verkligen passa på dig också! Fast i din lite mer dämpade gröna färg :)

 • Thea

  18 augusti, 2019 at 13:57 Svara

  Så himla fina! Älskar den lilla dansande gif:en på dig i slutet :’)
  Själv har jag saknat just bekväma långbyxor. Dels vill jag ha ett par högmidjade (men mjuka) jeans – vilket är i princip omöjligt att hitta på second hand men jag ger inte upp! Sedan vill jag ha något liknande det här – i ett fint mönster och djupa fickor.

  Spanar också efter några bra ”äventyra i skogen/plocka bär/påta i trädgården”-långbyxor. Det finns ju rätt fina och slitstarka, men jag funderar också på ett par hängselbyxor att kanske förstärka knäna på själv på något kreativt vis!

  • Alicia Sivert

   29 augusti, 2019 at 08:20 Svara

   Haha det här när man vill ha bilder men 1 inte riktigt orkar gå ut och 2 inte riktigt orkar skärpa sig x’D

   Åh, jag vill ha typ precis samma saker! Drömmer om att fynda ett par hängselbyxor i rätt storlek på loppis någon gång (men de är ju alltid skitsmå i shortsmodell?) eller kanske ska jag prova att sy en bröstlapp på det här mönstret!? Det måste jag ju göra!!

 • Linnéa

  18 augusti, 2019 at 12:53 Svara

  Ett par svala byxor gör så mycket på sommaren alltså! Båda mina par sprack på samma ställe i sommar, pga att det varit välanvända. Så nu blir det till att laga så jag kan ha dem nästa sommar.

  Jag har nog saknat en vid kjol med fickor i sommar. Och jag hade en tanke på att sy just en sådan innan sommaren tog slut. Veckan efter att jag fixat ett tyg att sy den i var sommaren i princip över 😂

  • Alicia Sivert

   29 augusti, 2019 at 08:18 Svara

   Åh nejj! Haha, vilket öde! Mina enda shorts gick också sönder i dragkedjan – FÖR ANDRA GÅNGEN! Jag blir tokig. Så jag sydde de här istället :P

   Haha så är det nog jämt, precis som man stickar färdigt vantarna lagom till april ;) Du får sy den i god tid till nästa sommarvärme!

 • Cecilia N

  17 augusti, 2019 at 20:59 Svara

  Inget, tror jag, lättglömsk som jag är.
  Sommarkläder är ju mycket roligare än vinterkläder så jag har fler än den här sommaren lät mig använda.

  Men kanske skulle jag ha använt ett par shorts om jag hade haft ett par som satt bättre än de jag köpte för … 20? år sen.
  Å andra sidan har jag ju min grönblommiga kjol som jag sydde förra året.

  • Alicia Sivert

   29 augusti, 2019 at 08:17 Svara

   Åh, jag har nog tvärt om! Eller så är det att jag använder samma kläder alla årstider – med eller utan kofta och strumpbyxor. Men de här riktigt heta sommardagarna är det för varmt med en figursydd klänning och jag vill helst ha plagg som inte rör kroppen annat än i axelsömmarna. Såna saknar jag! Men byxorna har jag fått god användning för de heta dagarna nu i slutet av augusti :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.