sytt: gröna byxor med bladmönster

Gröna byxor med bladmönster, sydda av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se, foto av Andreas Fagerström

Här kommer ett plagg jag sydde redan i vintras, men inte fått tillfälle att fota förrän nu! Ett par gröna byxor med stort bladmönster i vitt, beige och ljusgrönt.

Gröna byxor med bladmönster, sydda av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se, foto av Andreas Fagerström

Byxorna är sydda efter ett mönster som Ethel Jonsson konstruerat. Samma som jag använt till Rhododendronbyxorna och mina shorts!

Gröna byxor med bladmönster, sydda av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se, foto av Andreas Fagerström

Den här gången använde jag ett tyg av lite tjockare bomullskvalitet, vilket jag både gillar och ogillar. Byxorna får en lite mer ordentlig look samtidigt som jag föredrar när saker är mjuka, hehe. Jag tror det är egentligen är tänkt till gardiner, och som vanligt har jag köpt tyget begagnat över Tradera.

Gröna byxor med bladmönster, sydda av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se, foto av Andreas Fagerström

Gröna byxor med bladmönster, sydda av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se, foto av Andreas Fagerström

Jag lyckades sy dem en halv knytnäve för stora i midjan och det är anledningen till att jag inte visat dem förrän nu – att jag tänkt göra om den. Men sånt blir ju aldrig av!

Gröna byxor med bladmönster, sydda av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se, foto av Andreas Fagerström

Byxorna är mitt månadsbidrag till Sypeppen med Sew it Yourself. Fredrikas är en av mina favoritbloggar och jag är så glad att hon skriver igen efter att ha behövt investera mycket tid i skolan! Tillsammans med Josefine driver hon Sew it Yourself som är en kanal för att samla och inspirera alla oss som syr eller hantverkar med textil. Bland annat med ett årligt Sybingo och den månatliga Sypeppen. Så upplyftande tycker jag som fortfarande känner mig lite vilsen och ensam efter att vi la ner Monthly Makers. Kan inte ni tipsa om era favoritbloggar just nu? Kanske kan jag och ni hitta nya fina sammanhang bland dem!

gullkungen

Ja just det, alla bilder är tagna av den här gullkungen. Byxfotograf Andreas Fagerströmdröm, som jag saknar extra mycket just nu eftersom han varit borterst en vecka. Imorgon kommer han äntligen hem och kan hjälpa mig fota fler grejer!

12 Comments
 • Fredrikapåvinden

  30 maj, 2019 at 10:53 Svara

  <3 <3 <3

 • Suzana P Alexsson

  18 maj, 2019 at 20:51 Svara

  Wow vilka läckra byxor! Och tyget är ju sjukt snyggt! <3

 • Cecilia N

  14 maj, 2019 at 18:06 Svara

  Trevliga byxor och sambon ser också trevlig ut.

 • Linnéa

  12 maj, 2019 at 11:04 Svara

  Vilka fina byxor! Det är en väldigt fin modell på dig 😀 Några nya favoritbloggar har jag inte för tillfället, utan det är det gamla vanliga gänget jag följer. Däremot har jag börjat lyssna på en ny podd som jag tycker är lite småmysig, den heter Syvapen och har hittills bara 6 avsnitt så det går snabbt att lyssna i kapp allt 😊

  • Alicia Sivert

   12 maj, 2019 at 11:10 Svara

   Tack ska du ha, vad glad jag blir! Och vad superfint med poddtips, det ska jag kolla upp! Ganska skönt när det inte finns ett arkiv från 2011 att lyssna ikapp faktiskt ;) Tack Linnéa!

 • Jaquline Hultman

  12 maj, 2019 at 10:08 Svara

  Alltså vilka snygga byxor 🙌😃

 • Nastasja Thor

  12 maj, 2019 at 09:10 Svara

  Du är helt fenomenal ju! Vilka brallor!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.