tack för i sommar, Ateljén

Tack för i sommar, Ateljén - www.aliciasivert.se // hobbyrum ateljé rosa rum chiffonjé chiffonjén sekretär tavlor inredning inreda med loppisfynd begagnad begagnat second hand

Nu tackar jag Ateljén för den här sommaren. På måndag flyttar Andreas tillbaka sina arbetsdatorer. Vi får samsas härinne i covid-tider.

Tack för i sommar, Ateljén - www.aliciasivert.se // hobbyrum ateljé rosa rum tavlor inredning inreda med loppisfynd begagnad begagnat second hand skrivbord bockar bockbord symaskin

I våras kom en granne förbi. Hon hade sett att vi var ”såna där hemmafixare” och hade två ekskivor över från sin köksrenovering som hon undrade om vi ville ha. Så spontanbyggde vi ett bockbord av den ena, och Andreas kunde äntligen flytta ifrån chiffonjén. Under sommaren har jag flitigt använt bägge bordsytor för såväl sömnad och muminhusbygge. Här har varit totalt kaos och fullkomlig harmoni om vartannat.

Tack för i sommar, Ateljén - www.aliciasivert.se // hobbyrum ateljé inredning inreda med loppisfynd begagnad begagnat second hand stringhylla gul taklampa gröna krukor kruka snäcka

När jag visade upp hyllan med konsoler berättade jag att jag gjort andra bra second hand-fynd på sistone. Här är två av dem:

En rottingbyrå som Värmdöfloristen gav bort alldeles gratis utanför sin butik. Den har fyra lådor som nu innehåller mina konstböcker och extra muminhusmaterial.

Och en Stringhylla (ej original) jag köpte på Gustavsbergs auktionskammare för en trehundring.

Tack för i sommar, Ateljén - www.aliciasivert.se // hobbyrum ateljé rosa rum grön kruka gröna krukor vas mikaela puranen

Här samsas några av mina gröna krukor, och en vas (längst till vänster) av Mikaela Puranen.

Tack för i sommar, Ateljén - www.aliciasivert.se // hobbyrum ateljé rosa rum tavlor inredning inreda med loppisfynd begagnad begagnat second hand häst i mässing mässingshäst glasburkar snäcka lambis

Två glasburkar från Naturhistoriska riksmuseets samlingar, snäckan jag använde som referens till Lambis och en perfekt liten trösthäst i mässing jag fann på Erikshjälpen när livet var som mörkast i mars.

Tack för i sommar, Ateljén - www.aliciasivert.se // hobbyrum ateljé rosa rum chiffonjé chiffonjén sekretär tavlor inredning inreda med loppisfynd begagnad begagnat second hand

När ni fick se Ateljén i september fanns inte mycket mer än chiffonjén här inne. Nu har några tavlor kommit upp på väggen intill den. Min förhoppning med rummet är att jag ska kunna variera innehållet på väggarna ofta.

Tack för i sommar, Ateljén - www.aliciasivert.se // hobbyrum ateljé inredning inreda med loppisfynd begagnad begagnat second hand snäcka snäckor skål paradisverkstan paradisverkstaden

I fönstret står ett annat av sommarens loppisfynd, en skål från Paradisverkstaden, och några snäckfynd.

Tack för i sommar, Ateljén - www.aliciasivert.se // hobbyrum ateljé rosa rum muminhus muminhuset moominhouse miniatyr miniature moominiatures modellbygge modellhus dockhus mumin mumintrollen

Och på tygbyrån tornar Muminhuset, som ni kan följa på Instagram som @moominiatures. Fast det kanske är dags för en liten husesyn även på bloggen, eller vad säger ni?

Tack, Ateljén, för den här sommaren. Jag har återfått mycket av min skaparlust härinne och jag längtar tills pandemin är över och mitt utmattningssyndrom är bättre. Då ska vi hänga mer igen.

8 Comments
 • Cecilia N

  29 augusti, 2020 at 09:00 Svara

  Älsk på den stolen! Huruvida den är tillräckligt ergonomisk för Andreas vet jag inte, men den är så snygg!
  Snygg stol i ett vackert rum.

  • Alicia Sivert

   10 januari, 2021 at 16:21 Svara

   Det är den inte ;) Han växlar mellan olika stolar i hushållet.

 • Linnéa

  19 augusti, 2020 at 15:51 Svara

  Vilket drömrum! Rummet känns så harmoniskt och fullt av kreativitet på samma gång. Jag hade så gärna velat ha ett rum att ha mina skapande prylar i. Nu är allt utspritt i garderober i lägenheten. Så varje gång jag vill ha något som jag inte riktigt vet vart det ligger blir det en skattjakt runt i lägenheten för att hitta grejerna 😅

  • Alicia Sivert

   23 augusti, 2020 at 17:16 Svara

   Åh, tack Linnéa! Vilken fin känsla du beskriver <3 Känner igen det där med att ha allting utspritt i olika rum. Chiffonjén löste mycket av det för mig! Hoppas det dyker upp en ateljé åt dig i framtiden :)

 • Anna María

  17 augusti, 2020 at 14:42 Svara

  Vilken fantastisk ateljé Alicia! Dröm att ha två ytor att variera jobbandet på. Hoppas du ändå kan fortsätta skapa därifrån i höst trots ateljékollega :)

  • Alicia Sivert

   23 augusti, 2020 at 17:15 Svara

   Tack snälla Anna María, detta är verkligen mitt happy place <3

 • Beatrice

  15 augusti, 2020 at 10:11 Svara

  Alltså, det rummet är så otroligt vackert! Och begonian! Är det samma som jag fått stickling på? Eller ja, jag fick ju två, men jag tänkte mest på den stora i gröna krukan som måste vara samma som här hemma växer som ogräs? Haha. Har precis klippt i den för första gången och alla 7 sticklingarna har fått rötter! Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med dem, hehe. Älskar att få se såna här små utsnitt ur ditt hem i alla fall. Så fint.

  • Alicia Sivert

   23 augusti, 2020 at 17:14 Svara

   Tack snälla Bea <3 Det är samma änglavinge :) Vad roligt att din också trivs och förökar sig! Känner igen det där med att ha fler sticklingar än vad en kan göra av, du får sälja eller skänka i nån lokal fb-grupp kanske :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.