Ateljén just nu – september 2019

Dags att titta lite mer på hur det blivit efter vår renoveringssommar! I slutet av maj fick vi nyckeln och i mitten av juni flyttade vi in i drömlyan. Egentligen hade jag tänkt visa er vardagsrummet härnäst, men där har jag några detaljer som jag vill göra egna inlägg om först så det får vänta lite. Istället tar vi en titt på Ateljén! Minns ni hur det här rummet såg ut när vi flyttade in? Beige linoleummatta med brun golvlist, slitna vita väggar, en mörk fläck i taket och taklist endast mot ytterväggarna. Ni kan klicka er in här för att påminnas: första bilderna från nya lägenheten.

Ateljén just nu - www.aliciasivert.se // chiffonjé sekretär

Sen dess har vi skrapat tapetskarvar, spacklat, slipat, spacklat igen, grundmålat och målat två lager ljus, gammelrosa väggfärg. Kulören kallas Ballet Shoes hos Flügger, så gulligt! Vi har lagt parkettgolv i ljus ask, sågat och satt upp hålkälslist i taket (mot alla väggar), dörrfoder och golvlist (Allmoge kallas den). Sen har jag målat alla trädetaljer vita också, utöver fönsterkarmarna som blir ett senare projekt.

Här ser ni min chiffonjé från slutet av 1800-talet. Den har fyra stora lådor och 16 små! Och stolen jag fyndade för en hunka på loppis utanför Sala. Den behöver slipas och kläs om så det ska jag väl greja med i höst eller vinter.

Ateljén just nu - www.aliciasivert.se // snäcka lambis lampa med häst mässing sten prickbegonia tavla

Ovanpå står min akrylmålning Strandråg, en snäcka som var modell till Lambis och en mässingslampa med en häst. En prickbegonia och min senaste vas i samlingen – drejad och karvad av Mikaela Puranen.

Ateljén just nu - www.aliciasivert.se // citronträd i kruka bergs kruka första flygturen akvarell böcker låda syskrin

På motsatt sida finns en back med böcker och ett citronträd jag sått från kärna. Akvarellen Första flygturen på ett begagnat bordsstaffli, min gitarr som behöver nytt stall och strängar och en byrå vi tidigare hade i sovrummet. I den har jag vikt alla mina tyger superfint efter KonMari-metoden, men även det är en egen historia. Jag har ju inte bloggat om KonMari sen i april så där har jag lite att ta igen…

Ateljén just nu - www.aliciasivert.se // häst hästmodell teckning sten stenar ametist mineral glasburk sjöhäst

I fönstret står lite allmänt fina grejer. Krukväxter, min modellhäst med böjbara leder, några stenar och en glasburk från Naturhistoriska Riksmuseet.

Ateljén just nu - www.aliciasivert.se // citronträd i kruka bergs kruka första flygturen akvarell böcker låda syskrin

Här ska jag egentligen loppisfynda eller bygga ett skrivbord. De enda möbler jag hade som var tänkta hit när vi flyttade in var chiffonjén och syskrinet, så jag har mycket kvar att jobba med! Chiffonjén har ju en nerfällbar bordsskiva så där sitter jag ändå och målar ibland. Men den är för hög så jag får lite ont i nacke/axlar och det går inte att sy på symaskin för då vibrerar hela möbeln.

Ateljén är fortfarande det rum med mest potential att växa, så det ser jag väldigt mycket fram emot att låta den göra! Jag tänker ett hyllsystem i hörnet över skrivbordet, och massor av mina Värmdömotiv på väggarna. Sen ska jag såklart byta fläktsnöre och måla över doslocket, men redan nu trivs jag som grindyloggen i dammen här inne. Jag går ofta hit och bara känner in rummet, utan att egentligen ha en plan eller något att göra. Det är en sån dröm att ha detta som sitt eget.

Mer läsning:

+ Sovrummet just nu – juli 2019

15 Comments
 • Pingback:tack för i sommar, Ateljén - Alicia Sivert

  15 augusti, 2020 at 07:02 Svara
 • Illiana

  20 september, 2019 at 13:21 Svara

  Vilken fantastisk skillnad mot hur det såg ut förut! Det blev verkligen som ett helt nytt rum. Älskar väggfärgen, den var så harmonisk och vacker! Blir en fin kontrast med de knallgröna växterna mot den rosa väggen 😍 Underbart att få ett skaparrum, jag kan verkligen förstå glädjen och lättnaden i det. Har ju själv både ett kontor/skaparrum och ett bibliotek och det är verkligen skönt att ha ordentligt med plats för alla olika projekt. Och den där chiffonjén är ju helt amazing! Vill ha en likadan 😍

  • Alicia Sivert

   22 september, 2019 at 18:02 Svara

   Jaaaa! Så ljuvligt lyxigt! Blir som en positiv spiral av inspiration här inne – fast jag fortfarande målar mest vid köksbordet i brist på skrivbord x’D Ääälskar verkligen det mörkgröna mot det rosa, och funderar på om jag rent av ska klä om stolen i grönt!

   Får visa mer av chiffonjén någon gång. Den är ett av mina bästa fynd ever!

 • Thea

  15 september, 2019 at 23:20 Svara

  Men alltså!!! Vilken skillnad!
  Älskar allt, från väggfärgen (blir så glad!) till det egensådda citronträdet och den lilla sjöhästen i glasburken. Så himla mysigt ombonat samtidigt som jag njuter av hur organiserat allt känns. Vill genast ta itu med mitt eget skaparrum.

  Till skillnad från dig har jag hittat ett perfekt loppis-skrivbord, men saknar en såndär chiffonjé du har som sväljer allt. Ska vi hålla tummarna för varandra, att vi möter på den där perfekta möbeln vi är i behov av om inte allt för länge? <3

  • Alicia Sivert

   16 september, 2019 at 10:25 Svara

   Haha åh, att du ändå tycker det är organiserat när hälften står på golvet och jag inte ens har nån vettig stans att sitta och jobba x’D Men jag vet att det kommer bli bra! Vi får verkligen hålla loppistummarna för varann – och annars är jag inne på att köpa två träbockar och lägga på en skiva bara. Kanske kan man snickra några lådor själv att ha under. Jag måste skissa lite!

 • Linnéa

  12 september, 2019 at 21:14 Svara

  Vilket fantastiskt rum! Golvet och väggarna gör rummet verkligen harmoniskt. Det är verkligen ett perfekt rum att använda som ateljé 😊

  • Alicia Sivert

   15 september, 2019 at 10:17 Svara

   Alltså golvet och väggfärgen blev SÅ fina ihop! Nästan ångrar golvlisten som tar över lite. Vi körde samma i alla rum, men här hade det passat bättre med en lite lägre och mindre romantisk. Aja, jag får väl måla den grön eller nåt om jag tröttnar ;)

 • Jaquline

  10 september, 2019 at 14:17 Svara

  Vilken dröm att ha ett sånt rum! Tror du gör helt rätt i att känna in rummet och låta det ta tid 😊 Tänk så mycket vackert som ska skapas där!

  • Alicia Sivert

   15 september, 2019 at 10:16 Svara

   Ja, jag vill ju jobba länge där inne så det känns inte som någon vits att stressa processen :) Är dock väldigt förväntansfull och sugen på att det ska bli liiite mer användbart! :P

 • Anna María

  10 september, 2019 at 12:57 Svara

  Vilket underbar lyx att ha en sån ateljé! Älsk på väggfärgen!

  • Alicia Sivert

   15 september, 2019 at 10:15 Svara

   Ja, bättre än jag någonsin önskat!! :’)

 • Mikaela

  10 september, 2019 at 08:56 Svara

  Älskar väggfärgen! Och så fint att se mina vaser hos dig ❤ stenarna i fönstret är förresten magiska!

  • Alicia Sivert

   15 september, 2019 at 10:15 Svara

   Eller huuur! Blev så lugnt och fint med den rosa, jag är väldigt nöjd! Vasen passar perfekt som kontrast!

 • Elisabeth Biström

  10 september, 2019 at 07:39 Svara

  Såååå fint!

  • Alicia Sivert

   15 september, 2019 at 10:14 Svara

   TACK! Inspireras mycket av ditt ateljébygge – fast det är på en lite annan nivå ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.