bloggens best nine +1 (mina mest lästa inlägg 2018)

Här kommer en liten lista över mina bästa blogginlägg 2018 enligt er! Som Instagrams best nine (nio mest likeade bilder), fast för bloggen. Kanske hittade ni hit mot slutet av året, kanske har ni inte hunnit läsa allt vad jag kläckt ur mig, kanske är ni bara lite sugna på en recap. Oavsett vilket, här är de nio inlägg ni tycker varit bäst i år, plus min personliga favorit!

Rubrikerna är länkar, klicka på dem för att komma till respektive inlägg.

bloggens best nine 2018 aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert alicia sivertsson överför teckning till tyg broderi skiss broderiskiss diy beskrivning how to tutorial fågel bofink rita på tyg brodera embroidery how to do it yourself transfer drawing to fabric sketch insruktioner instructions

1. Broderiskiss

Steg för steg-guide till hur jag överför en teckning till tyg, att använda som underlag för broderi.

bloggens best nine 2018 Tasspartiet Demokatterna - valet 2018 Vi vill ha sex timmars middagslur Katten Tofslan Vifslan valaffisch riksdagsval katt katter kattparti kattpartiet teckning illustration satir Alicia Sivertsson alicia sivert aliciasivert aliciasivert.se

2. Tasspartiet Demokatterna

Kampanjaffischer jag tecknade till riksdagsvalet 2018.

bloggens best nine 2018 aliciasivert alicia sivert sivertsson diy so it yourself gör det själv steg för steg beskrivning instruktioner video step by step tutorial instructions video broderi brodera broderade embroidery hand embroidered lavendel lavendelpåse lavendelpåsar lavender bag bags doftpåse doft garderob mal sy sömnad sew sewing skapa skapande creativity gift gifts present presenttips gå bort-present franska knutar french knots purple lila violett lavendelkvist lavendelkvistar hantverk handgjort handgjord hand made handicraft craft textil textile textilhantverk

3. Brodera lavendelkvistar

…och sy doftpåsar till garderoben! Steg för steg-guide och videoinstruktion till broderiet.

bloggens best nine 2018 www.aliciasivert.se http://aliciasivert.blogspot.com http://aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson broderi brodera broderad bonad gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster fritt free cross stich embroidery pattern skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv skam norska norge nork citat noora vilde potatis kroppen din trenger potet quote potato

4. Kroppen din trenger potet

Skam-inspirerat korsstygnsmönster av Nooras ikoniska citat och en potatisplanta. Fritt att ladda ner och använda till personligt bruk!

bloggens best nine 2018 Handgjord jul 2018, 19 hållbara, närproducerade klappar och presenter tillverkade av kvinnor och icke-binära i Norden. För en godare jul!

5. Handgjord jul

Lista över 19 hållbara klappar skapade helt eller delvis för hand, här i Sverige av kvinnor och icke-binära personer. För att göra det lite enklare för dig att köpa hållbara julklappar till dig själv och dina nära.

bloggens best nine 2018 aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert sivertsson korsstygn korsstygnsmönster korsstygnsbroderi mönster gratis free cross stitch embroidery pattern patterns harry potter dumbledore citat quote alas earwax bertie bott's every flavour beans bönor i alla smaker öronvax skapa skapande tutorial beskrivning gör det själv diy fan art elder wand fläderstaven dödsrelikerna the deathly hallows glasögon fjäder fågel fenix fawkes feather phoenix the sorting hat sorteringshatten svävande ljus glasses candle dumbledorecitat

6. Alas, earwax

Korsstygnsmönster med Albus Dumbledore-citat från första Harry Potter-boken. Mönsterfil, materiallista och instruktioner finns i inlägget.

bloggens best nine 2018 DIY till påsk: broderad brosch av kanin-emoji, av Alicia Sivertsson. aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi embroidery brosch brooch emoji bunny face rabbit kanin kaninemoji kaninansikte påsk easter påskpynt påskpyssel diy do it yourself gör det själv skapa skapande kreativitet outfit påskoutfit klädsel smycke accessoar handgjord handgjort handarbete

7. Broderad brosch av en kanin-emoji

Jag har skrivit ner material och tillvägagångssätt och visar varje steg i bilder.

bloggens best nine 2018 Zebraskulptur av Alicia Sivertsson www.aliciasivert.se. Hönsnät och papier-maché med boksidor och silkespapper. ----- www.aliciasivert.se aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert alicia sivertsson skapa skapande skulptur kreativitet skulptera papier-maché hönsnät boksidor böcker återbruk remake zebra zebrahuvud bli kreativ börja skapa blogg

8. Zebra-skulptur

I våras byggde jag ett zebrahuvud i hönsnät och klädde med papier-maché av boksidor och svart silkespapper.

bloggens best nine 2018 aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert sivertsson sy egna kläder klädsömnad sytt sydd sömnad kläd t-shirt t-shirtar lejongul saffransgul senapsgul gul tshirt t-tröja tröja trikå skapa själv diy sybingo18 sybingo sypeppen sy något i trikå

9. Om att sy något i trikå

Och en lång utläggning om hur jag nästan åt upp symaskinen av frustration!

Personlig favorit

Ett inlägg som var nummer 11 i listan men som jag tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet är detta:

bloggens best nine 2018 teckna teckning rita lära sig mig dig lär barn skapande utveckling kreativitet i barndomen vuxen vuxna anka and änder jägare jakt död 5-åring 5 år fem femåring

Du ritar som en nioåring – och tips på vad du kan göra åt det!

Jag har samlat mina tankar och kunskaper om bildpedagogik, utvecklingspsykologi och förklarar varför många vuxna upplever att de ritar ”barnsligt”.

Det var bloggens best nine 2018, och allt för mig för i år! Stort tack för att ni hängt med mig under den här tiden, och inspirerar mig att fortsätta – inte bara skapa, utan också visa, berätta och reflektera. Det tillför så mycket mer till mitt arbete än när jag bara gör det för mig själv, så miljoner tack!

Nu ser jag fram emot att dra på mig sammetsbyxor, skeda i mig tiramisu och fira in vårt första nyår i Gustavsberg. En riktigt fin kväll till er alla och ett gott nytt, kreativt 2019!

12 Comments
 • Illiana Anklew

  7 januari, 2019 at 10:13 Svara

  Åh vilken bra idé och så roligt att få ta del av dina mest lästa inlägg! Den sista om att rita som en nioåring hade jag missat att läsa och herrejösses vad bra inlägg! Känner igen mig så himla mycket i allt du skriver där och min prestationsångest har länge hindrat mig från att rita eller måla, trots att jag egentligen älskar det. När jag var yngre ritade jag HELA tiden, alla mina skolböcker var fullklottrade och jag tecknade till och med små serier, skapade tidningar osv.
  Men när jag började jämföra mig med andra så blev jag aldrig längre nöjd och så slutade jag försöka. Jag har dock bestämt att 2019 är ett år där jag ska göra saker som jag länge velat göra, trots att de gör mig obekväm/inte nöjd på en gång. Att ge mig själv utrymme för att misslyckas och lära mig. Så tack för den extra peppen! <3

  • Alicia Sivert

   12 januari, 2019 at 19:07 Svara

   Alltså guuud vad fint att läsa! Blir så himla glad när någon känner igen sig och kan få hjälp av det inlägget! Det låter helt underbart att du satsar på att plocka upp pennan i år och jag vill bara skicka all pepp din väg! Heja heja heja!

 • thea

  3 januari, 2019 at 09:53 Svara

  Det här är så, så fint! Och ett sånt bra bevis på hur du inspirerar med din kreativitet, men också hur DUKTIG du måste vara på din ordinarie arbetsplats. Det är alltid så pedagogiskt och lätt att förstå <3

  Insåg nu att jag ju glömt länka till dig när jag berättade om julklapparna jag skapat! Det var nämligen din guide till hur du sytt kökshanddukar som gjorde att mina underlägg blev så fina! Det måste jag fixa bums.

  Och; tack för att du länkade till det översta inlägget igen. Hade helt missat och har klurat på detta i flera dagar. Tack tack tack <3

  • Alicia Sivert

   4 januari, 2019 at 19:54 Svara

   Jisses vad fint att höra, det här gör mig så innerligt glad! Tusen tusen tack för det Thea!

   Men vad roligt att du fick användning för den gamla beskrivningen! Jag tycker dina underlägg blev så snygga och blev inspirerad själv! Jag kan inte sluta skriva utropstecken för alla dina kommentarer gör mig så exalterad! Tack igen!!

 • Cecilia N

  2 januari, 2019 at 23:07 Svara

  Gott Nytt År till dig, Alicia!
  Och tack för ALLA fina inspirerande inlägg.
  Jag sydde faktiskt förra året! Tack vare dig och Clara stickar som båda skriver om att sy på ett sätt som lockar mig som har symaskinen bakom ryggen (istället för att säga ”tummen mitt i handen”).
  Rätt vad det är börjar jag måla med vattenfärger också. Keep up your good work!

  Jag gillar också inlägget om att rita som en nioåring.
  Hittade ett gammalt inlägg hos mig om ungefär samma sak: http://cessistickar.blogspot.com/2012/09/finmotorik-varfor-da.html

  • Alicia Sivert

   4 januari, 2019 at 19:38 Svara

   God fortsättning Cecilia och STORT tack för dina ord! Vilken enorm glädje att höra att du vågar dig på symaskinen! Ett stort steg för alla som förföljs av pedantiska textilslöjdslärare och undertrådstrasslande spöken. Ett kreativt 2019 önskar jag dig nu!

 • Linnéa

  31 december, 2018 at 12:23 Svara

  Det är ju ett under att alla dina inlägg inte dyker upp här! Alla är ju precis mins lika välskrivna och intressanta. Jag ser framemot ytterligare ett år med välskrivna och intressanta inlägg från dig. Gott nytt år! 🎆

  • Alicia Sivert

   4 januari, 2019 at 19:36 Svara

   Alltså ÅH vad fint sagt och så glad jag blir av detta! Miljoner tack för så fina ord att starta mitt 2019 med! Stor kram och god fortsättning!

 • Jenny

  31 december, 2018 at 09:54 Svara

  Men ja! Så fint att få en liten påminnelse om dessa! Också kul att se att det är just beskrivningarna som (jag antar) du lägger ner väldigt mycket tid på som just blir populärast! Gott nytt år, och jag ser fram emot att se vad du hittar på under 2019<3

  • Alicia Sivert

   4 januari, 2019 at 19:35 Svara

   Javisst! Nu är det nog två olika typer av läsare som följer respektive som hittar DIY-beskrivningarna genom google men faktum kvarstår ju ändå som du säger! Det är så roligt när ens idéer och instruktioner får leva vidare i andras inspiration och skapande :) God fortsättning fina Jenny!

 • Beatrice

  31 december, 2018 at 09:10 Svara

  Så många fina inlägg från året som gått! Det märks att du lagt ner en himla massa tid på dem. Gott nytt år, bästa du! <3

  • Alicia Sivert

   4 januari, 2019 at 19:34 Svara

   Stort tack för att du ser och säger det! Roligt att mönster och DIY hamnar i topp, jag blir så glad när de kommer till användning :) En innerligt god fortsättning Bea!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.