sytt: Sommaräng-klänningen med ax och ogräs

Sommaräng-klänningen: Alicia Sivertsson i hemsydd klänning i gult och lila, foto av Cecilia Rang - www.aliciasivert.se:
Här kommer ytterligare en klänning jag sydde under min stora sömnadssommar förra året! Den var nummer tre i ordningen, efter den storblommiga och lavendelklänningen, innan den gula som ni redan sett. Låt oss kalla den Sommaräng-klänningen för att hålla lite reda!

Alicia Sivertsson i hemsydd klänning i gult och lila, foto av Cecilia Rang - www.aliciasivert.se

Tyget är en svensktillverkad bomullsväv från Strömma som jag köpt för 80 kronor på Tradera. Mönstret 6262 från Simplicity/New Look.

Alicia Sivertsson i hemsydd klänning i gult och lila, foto av Cecilia Rang - www.aliciasivert.se

Jag tycker att det är den finaste klänning jag sytt, tygmässigt, men en av de sämsta formmässigt. Här höll jag fortfarande på att prova mig fram med mönstret och jag tycker midjan hamnade något för högt upp, ringningen blev lite för hög i halsen och även ärmhålen kunde varit luftigare. Den är ändå välanvänd och mycket omtyckt. Men om jag fick önska hade jag gjort lite grejer annorlunda.

Sommaräng-klänningen: Alicia Sivertsson i hemsydd klänning i gult och lila, foto av Cecilia Rang - www.aliciasivert.se

Faktiskt är det nog den klänning jag fått mest beröm för. Folk kommer fram på stan för att säga hur fin den är. Och det är ju väldans roligt!

Alicia Sivertsson i hemsydd klänning i gult och lila, foto av Cecilia Rang - www.aliciasivert.se

Jag matchar den helst med bara ben, ljus jeansjacka och ett halsband jag ärvt efter farmor.

Sommaräng-klänningen: Alicia Sivertsson i hemsydd klänning i gult och lila, foto av Cecilia Rang - www.aliciasivert.se

Men alltså detta tyg! Som en sommaräng med ax och välkommet ogräs i ett! Därav Sommaräng-klänningen trots att det är lite tungvrick på namnet.

Alicia Sivertsson i hemsydd klänning i gult och lila, foto av Cecilia Rang - www.aliciasivert.se

Sommaräng-klänningen: Alicia Sivertsson i hemsydd klänning i gult och lila, foto av Cecilia Rang - www.aliciasivert.se

Den här har ju ett år på nacken vid det här laget, men nu är jag sugen på att sätta nålen i några av mina textila sommarplaner och kanske kryssa några bingorutor!

Vad ska du sy härnäst?

Alla foton är tagna av Cecilia Rang.

14 Comments
 • Linnéa

  30 juli, 2019 at 15:45 Svara

  Åh såå fin 😍 Du lyckas alltid hitta så fina tyger på Tradera!
  Själv skall jag försöka mig på att sy en omlottkjol i ett småblommigt tyg.

  • Alicia Sivert

   3 augusti, 2019 at 16:57 Svara

   TACK! Ja jag spenderar mycket tid med att höka där och knipa dyrgriparna x’D
   Så ljuvligt med småblommig omlottkjol! Hoppas vi får kika på den sen :)

 • Sofie Mortensen

  20 juli, 2019 at 11:44 Svara

  Vilken fantastisk sommarklänning! Och mönstret är ljuvligt! Så himla bra grej att köpa tyg på Tradera! Det har jag inte ens tänkt på att en kan göra! Jag brukar hålla utkik på loppisar efter tyg, gardiner eller gamla sängkläder som skulle kunna bli fina kläder. Bra återbruk!

  • Alicia Sivert

   3 augusti, 2019 at 16:55 Svara

   Jaa!! Tycker det är ganska svårt att hitta bra tyg i loppisbutikerna – och så är det ännu större utbud på Tradera :D Sen tillkommer ju fraktkostnaden men när man gör såna här kap är det klart värt det!

 • Wilda

  18 juli, 2019 at 15:21 Svara

  Men du! Som du strålar i den där förstår jag att folk kommenterar! Såå fin!

 • Cecilia

  18 juli, 2019 at 11:08 Svara

  Vad snyggt det blev! Måste börja spara till en ny kamera, det var så kul att få prova din ❤️

 • Maria

  17 juli, 2019 at 21:45 Svara

  Klänningen är verkligen fin och verkar härlig att bära. Jag vet ju inte exakt hur den ser ut inuti, men om du har möjlighet att ta ut i axelsömmen kanske det löser alla tre problem? Själv är jag iofs otroligt dålig på att sy om redan sydda kläder. Hellre syr jag nytt :)

  • Alicia Sivert

   3 augusti, 2019 at 16:53 Svara

   Tack för tipset, Maria, det låter verkligen möjligt! Jag är också väldigt motsträvig mot att göra om, men jag ska kolla på om det finns tyg nog för då tror jag det är värt det!

 • Cecilia N

  17 juli, 2019 at 15:31 Svara

  Jag köpte tyg på loppis och hoppades på ett par byxor. Men ack vad jag inte förstod hur mycket tyg som faktiskt går åt. Så jag har nu andra planer för det

  • Alicia Sivert

   3 augusti, 2019 at 16:52 Svara

   Ja man luras ju av det där att det ska räcka runt varje ben, helt ologiskt mycket tyg som försvinner i bredd! Vad är plan B? ;)

 • thea

  17 juli, 2019 at 14:55 Svara

  Vilken MAGISKT fin klänning! Färgerna, mönstret, formen! Förstår att en som kan (och dessutom gjort själv) kanske alltid är lite kritisk, men för en som mig som håller sig till kuddar och tygpåsar är det här helt otroligt imponerande. Förstår att den är välanvänd, och den och du förtjänar oändligt med komplimanger tycker jag <3

  • Alicia Sivert

   3 augusti, 2019 at 16:51 Svara

   Tack så mycket Thea!! Det är verkligen bara små fel på den som inte spelar nån större roll i proportion till fördelarna med TYGET! Skulle tagit den till Västerbotten istället för shortsjävlarna ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.