augusti förra året: fyra akvareller och ett Våffelmakeri

Augusti! Det är ett slags vemod över den här månaden, kanske för att allting stegrar sig fram tills nu. Sommaren tar slut och något nytt tar vid. Hösten känns som tyngst när den ligger framför mig, och ändå står många varma, mörka nätter och äventyr mellan mig och den. Jag försöker landa i det, acceptera melankolin och njuta av den lediga och livskraftiga tid som ännu är kvar. Jag är dålig på att leva i nuet, men istället för att oroa mig för framtiden vill jag börja månaden med att se tillbaka på fjolåret. Såhär såg livet ut för mig i augusti förra året:

aliciasivert.se våffelmakeriet och second hand värmdö gustavsberg våffla våfflor mina 52 sommarplaner - detta har jag gjort

Jag och Andreas åt våfflor och drack lokalrostat kaffeVåffelmakeriet i Gustavsberg.

Nora gård på Värmdö - www.aliciasivert.se // värmdötips gårdsbutik loppis café fik fika natur idyll skärgården skärgård att göra i på utflykt utflytksmål besöka besök pellerins margarin plåtburk låda burk box plåt

En lördag besökte jag Nora gård, en annan lokal pärla, för första gången. Har sedan dess ångrat att jag inte köpte den här margarinburken. Mest för att den påminner mig om burkarna man lootar i Red Dead Redemption.

Katt i fönster, gouache av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Jag målade en liten gouache av ett foto Andreas tagit i stan.

aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert sivertsson varningsskylt varningsskyltar skylt skyltar igelkott igelkottar diy gör det själv warning sign hedgehogs

En sen kväll på väg hem från nattbadet vid Kattholmen mötte vi en igelkott utan självbevarelsedrift. Dagen efter målade jag skyltar och satte upp i området.

aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert sivertsson sy egna kläder klädsömnad sytt sydd sömnad kläd t-shirt t-shirtar lejongul saffransgul senapsgul gul tshirt t-tröja tröja trikå skapa själv diy sybingo18 sybingo sypeppen sy något i trikå

Jag sydde i trikå för första gången och höll på att käka upp symaskinen av frustration. Till slut blev det en lejongul t-shirt som skevar i alla riktningar.

aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert sivertsson korsstygn korsstygnsmönster korsstygnsbroderi mönster gratis free cross stitch embroidery pattern patterns harry potter dumbledore citat quote alas earwax bertie bott's every flavour beans bönor i alla smaker öronvax skapa skapande tutorial beskrivning gör det själv diy fan art elder wand fläderstaven dödsrelikerna the deathly hallows glasögon fjäder fågel fenix fawkes feather phoenix the sorting hat sorteringshatten svävande ljus glasses candle dumbledorecitat

Jag komponerade ett korsstygnsmönster med två av Dumbledores mest gyllene ord. Mönsterfilen finns för nedladdning här: Alas, earwax – korsstygnsmönster.

Guidad tur i Gustavsbergs porslinsfabrik - www.aliciasivert.se

En dag gick jag inte mindre än två guidade turer i Gustavsberg. Först i porslinsfabriken och sen en vandring om arkitekturen i hamnen. Det var också Porslinets dag då konstnärerna i G-studion, alltså gamla fabrikslokalerna, hade öppet hus.

Mormors och morfars växthus - www.aliciasivert.se

Jag hälsade på mormor och morfar i deras drömmiga växthus. Fjolårets bästa gelé var den gjord på deras vindruvor.

aliciasivert.se alicia sivert sivertsson aliciasivert stuga med stege värmdö värmdömotiv nora gård akvarell akvarellmålning målning målningar konst vattenfärg watercolor watercolour water color colour aquarelle house hut cabin ladder painting paintings art sweden swedish

Inspirerad av besöket på Nora målade jag mitt allra första Värmdömotiv, Svinhuset.

aliciasivert.se alicia sivert sivertsson aliciasivert värmdö värmdömotiv akvarell akvarellmålning målning målningar konst vattenfärg watercolor watercolour water color colour aquarelle house painting paintings art sweden swedish gustavsberg gustavsbergs hamn oxstallet oxstall tegelhus gult tegel

Och det andra, Oxstallet.

aliciasivert.se alicia sivert sivertsson aliciasivert värmdö värmdömotiv akvarell akvarellmålning målning målningar konst vattenfärg watercolor watercolour water color colour aquarelle painting paintings art sweden swedish gustavsberg krutbruksvägen råbock i äppeltid äpplen äppelträd äppleträd äpple höst gult hus kvarnsjön

Och ett tredje! Råbock i äppeltid.

Möte vid Noravägen, akvarellmålning av Alicia Sivertsson - aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert värmdö värmdömotiv akvarell målning målningar konst vattenfärg watercolor watercolour water color colour aquarelle painting paintings art sweden swedish höst nora gård noravägen islandshäst häst

Och ett fjärde!! Möte vid Noravägen. Jisses, får jag hälften så mycket inspiration denna augusti så är jag nöjd!

Läsa med katt - www.aliciasivert.se

Annars läste jag Solstaden på balkongen ihop med katten Vifslan.

Broderade frimäken på Postmuseum 2018 - www.aliciasivert.se

Jag gick på Postmuseum för att titta på utställningen med broderade frimärken. Besökte Lenke Rothman-utställningen på Forum för Levande Historia i samma veva och kom hem med mycket textil inspiration.

aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert sivertsson sy sytt sydd sömnad återbruk begagnat tyg skapa själv diy sybingo18 sybingo 2018 sypeppen kläder klänning klänningar

Under sommaren hade jag deltagit i Sybingo 2018 och mot slutet av augusti sammanställde jag allt jag sytt. Det blev en full bingobricka!

tre bildlektioner med sommarminnen som kreativ inspiration - aliciasivert.se. alicia sivert sivertsson sommar minnen svartvitt bild och form teckning och illustration design skapande konst hantverk bildpedagogik pedagogik bildlektion lektion hästsko kottar köpenhamn vindens gudinna glyptoteket skapa med barn levande verkstad levande verkstadspedagog

Så började jobbet igen och till den nya terminen förberedde jag tre bilduppgifter med inspiration från sommarminnen.

Vad minns du från augusti förra året?

9 Comments
 • Thea

  18 augusti, 2019 at 00:02 Svara

  Tänk vad olika det kan vara! Jag älskar augusti, för mig är det en månad fylld av förväntan inför just hösten. Skördetiden och mysiga soppmiddagar och norrskensnätter. Är ju, som du vet, inte mycket för sommar(värmen) – men det ska erkännas att jag kommer sakna ljuset som hör juni-juli till.

  Men precis som du är jag också dålig på att leva i nuet. Jag grämer mig över tid som varit och att jag inte gjorde mer av den, samtidigt som jag längtar till planer i framtiden. Hoppas bli bättre på det i år. Vi kanske kan hjälpas åt.

  Och; om augusti ens blir hälften så fin som detta inlägg av fjolårsditot är det ju givet att det blir en fantastisk månad. Hoppas även årets version innehåller våfflor, besök på museum och fantastiska Värmdö-motiv <3

  • Alicia Sivert

   29 augusti, 2019 at 08:11 Svara

   Såhär en bit in tror jag också att jag gillar augusti! Att jag bara är rädd för månaden i förväg och att rädslan för allt som är jobbigt om hösten tynger ner den bara genom att jag vet att det är det som följer. Men augusti är ju väldigt fin med sina mörka nätter och varma dagar, alla frukter, bär och grönsaker. Och så jobbar jag kontorstid och orkar göra saker på kvällarna. Så nu i slutet av månaden känner jag att den varit väldigt bra! Men jag hjälps gärna åt att bättre försöka leva i nuet <3

 • Ida Johansen

  6 augusti, 2019 at 13:47 Svara

  Värme, svullna ben, trötthet och stor mage😅 Stickade på en grön superfin bebiskofta efter världens bästa mönster. Moa har fått två stycken och igår la jag upp för den tredje, denna gång i senapsgult☀️

  • Alicia Sivert

   11 augusti, 2019 at 21:56 Svara

   Hu, vilken kombo! Skönt att det är svalare nu, och hoppeligen ger det tidigare innehållet i den stora magen dig några minuters stickpaus emellanåt ;) Såg det gula garnet på Insta och gick igång direkt! Så vackert!!

   • Ida Johansen

    12 augusti, 2019 at 07:25 Svara

    Jodå nån stickpaus blir det då och då. Hon sover ju emellanåt och pappan har ju semester också:)

 • Linnéa

  4 augusti, 2019 at 12:07 Svara

  I ärlighetens namn är jag rätt så värdelös på att minnas vad jag gjorde förra året. Jag minns att jag kom tillbaka från en resa exakt för ett år sedan idag, eftersom det råkar sammanfalla med min födelsedag. Annars hade jag nog inte mints det 😂 Jag tror att jag jobbade större delen av förra augusti och i slutet förberedde jag mig nog in för terminsstarten för sista terminen på universitetet. Mer än så kan jag faktiskt inte komma på 😅

  • Alicia Sivert

   11 augusti, 2019 at 21:55 Svara

   Åh, grattis Linnéa!! Jag är också dålig på att minnas så exakt – jag går igenom både anteckningsbok, blogg och bilder för att få ihop de här inläggen och missar ändå massor ;)

   • Linnéa

    13 augusti, 2019 at 18:48 Svara

    Tack så mycket 😊

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.