den kreativa veckan 3/2016


”Den här veckan har jag inte broderat alls på Lambgiftet!” hade jag tänkt inleda detta inlägg med, men vet ni, sen fick jag en superspännande och ganska snar deadline att förhålla mig till (mer om det kommer!) och så blev det liv i sybågen må ni tro. Jag har faktiskt broderat så intensivt att nålen brast. Inte bildligt, utan bokstavligt, gick sönder. Det är en prestation att sätta på CV:t och en bravad att skriva romaner (eller i alla fall twittra) om!


Jag har lagt till några meter gräsmatta, en massa gula blomster, murat lite på huset, blandat i mörka strån i taket och signerat! Nu behöver jag försöka hitta en garnkulör snarlik den på taket för att fylla i (det är inte alltid lätt att jobba med återbrukat material och småstumpar), justera balansen i bilden lite och mura vidare.


Så försöker jag ju måla någonting varje vecka och även om det inte blev just en målning den här gången så blev det en hel hög med teckningar – i onsdags var jag nämligen på en prova-på-kurs i kroki på Folkuniversitetet. Det var roligt och hemskt mycket svårare än jag föreställt mig. Men de blev inte färre än 20 bilder så jag tror vi tittar på dem i ett eget inlägg.


Emellan varven har jag sytt på min fågel, och visst är det en gärdsmyg, som Mikaela gissade! Nu börjar den ta riktigt god form och jag är inte så missnöjd med den längre.


Såhär trivsamt hade vi det när vi binge-tittade på Fröken Frimans Krig härom kvällen. Har ni inte kollat på det så rekommenderar jag att ni börjar på ögonblicket. Andra säsongen är tillgänglig på SVT Play i bara fyra dagar till, medan första finns i ytterligare ett par månader (det går bra att titta i fel ordning).


Vifslan var lika uppslukad som jag och i slutscenen satt vi bägge med tårar i ögonen. När vi hade snutit oss och kramat varandra slog Vifslan en knuten tass i vädret och skanderade ”Rösträtt för katter!” med bruten stämma. En mäktig kväll.

Och det var min vecka! Vad skapar ni just nu?

Den kreativa veckan är en inläggsserie med work in progress-bilder på vad jag skapar just för stunden. Målet är att denna blogg ska bli ännu mindre finputsat resultat och ännu mer grisig process. Att bjuda på de första tveksamma lagren eller skisserna, mikroskopiska framgångar och reflektioner kring prestationsångest och finhetsideal ser jag som en viktig del i att inspirera andra och utveckla sin egen kreativitet.

15 Comments
  • Jessica

    30 januari, 2016 at 16:25 Svara

    Hahaha kan verkligen se Vifslan framför mig! <3 Gärdsmygen är dögullig och lambgiftet är så jäkla bra. Orkar ej.

  • Wilda

    29 januari, 2016 at 08:25 Svara

    Jag är så imponerad över dina broderier, varje gång. Och fick mig ett gott skratt där i slutet. Tack för det!

    • Alicia Sivert

      29 januari, 2016 at 10:39 Svara

      Tack snälla själv! För ständig värme i mage och själ <3

  • lopplisa

    27 januari, 2016 at 08:56 Svara

    Så mycket fint! Vad är det för typ av garn du letar efter till taket? Ser ut som DMC eller vad det heter. Om det inte stör ditt flow kan du ju stämma av med någon färgkarta och ge förslag på nr, så kan jag hålla utkik på "mina! loppisar och skicka. Och gärdsmygen är ju bara för söt!! Ha det gott!

    • Alicia Sivert

      27 januari, 2016 at 09:38 Svara

      Det var himla bussigt föreslaget, tack!! Den möjligheten ska vi utnyttja någon gång :) Nu har jag tyvärr en supersnar deadline att förhålla mig till så det blir till att åka till butik och försöka luska reda på rätt färgton och sen köpa den till nypris. Ibland får en göra nödlösningar!
      Tack och dito :)

  • denise

    25 januari, 2016 at 20:48 Svara

    blir så himla impad av dina broderier! och sugen på att brodera mera själv och öva nya tekniker, superinspirerande:)

    • Alicia Sivert

      25 januari, 2016 at 21:05 Svara

      Åhmen tack snälla! Vad hemskt roligt att höra :)

  • Linnéa Elisabeth

    25 januari, 2016 at 18:23 Svara

    Tycker att detta inlägg är så himla bra!! Tänk hur mycket skapande som aldrig visas på bloggen vanligtvis bara för att man tänker att det bara är bagateller.. Såhär visar du ju ALLT du skapar, oavsett om det är färdigt eller ej! Och ang Frökens Frimans krig så hade jag inte bara tårar i ögonen, utan jag störtgrät!

    • Alicia Sivert

      25 januari, 2016 at 21:04 Svara

      Precis! Fy vad kul att du också tycker det :) Det är både nyttigt och roligt för mig att skriva om, så det känns lite för bra för att vara sant om det också är kul att läsa :)
      Hihi, ja! Det gjorde jag när Emmy fick en häst (tittar om första säsongen också) och vid flertalet andra tillfällen. Himla bra serie <3

  • Helga

    25 januari, 2016 at 05:57 Svara

    Jag virkar vidare på min oändliga filt… Kul att du har så mkt olika tekniker att visa :)

    • Alicia Sivert

      25 januari, 2016 at 21:03 Svara

      Myysigt ändå! Men ja, det är rätt skönt att ha flera projekt igång samtidigt inser jag. Jag tror jag jobbar bäst så :)

  • Mikaela

    24 januari, 2016 at 10:39 Svara

    Yeey för gärdsmygen, så himla gullig fågel! Satt också med tårar i ögonen på sista avsnittet av Fröken Friman, så bra! Löjligt glad över att det ska komma en tredje säsong :) :) :) :)

    • Alicia Sivert

      25 januari, 2016 at 21:02 Svara

      Va det visste jag inte! Åh hurra!! <3 Jag tittar om ytterligare en gång nu, för Andreas ville också se, haha!

  • sandra

    24 januari, 2016 at 06:16 Svara

    Jag uppskattar verkligen det här inslaget på din blogg! Det är så spännande att få se saker som inte är färdiga alster än :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.